Jag vill.

2013-06-30 @ 15:12:56
Skrivandet går tungt idag. Det är svårt att fortsätta. Det jag sätter högst är nog att allting ska verklighetstroget och korrekt, men då måste jag göra mer research.
 
I övigt så är jag... trumvirvel... TRÖTT. Det kunde du inte gissa, va? Den enda fördelen med det är att min fysiska ångest blir mindre svår när kroppen inte orkar spänna sig på samma sätt.
 
Jag känner mig också mer.. belåten? Hm. Jag vet inte riktigt, men jag kan slås av känslan att jag har det riktigt bra egentligen. Hem, någon att älska, familj, djur, vänner... Den största ångesten jag har är att jag inte är som jag önskar att jag skulle vara. Antingen är jag för trött, eller så mår jag inte bra, så jag kanske är svår att umgås med.
 
Nåväl.
xoxo Saari

Raseri.

2013-06-29 @ 16:15:04
Jag är så jävla arg. Jag ska inte gå in på vad och varför, jag måste bara säga att jag är skitförbannad. Ingen ska få henne att gråta, och jag kommer inte ens låtsas att vara snäll.
 
Låt bli henne, du manipulativa person.
xoxo Saari

Kreativitet 2.0.

2013-06-29 @ 12:41:47
När jag läser mina egna ord, utforskar min inre värld som jag spiller ut på skärmen i min ungdomsroman så inser jag att den faktiskt har potential. Jag hann läsa första delen igår, idag ska jag försöka skumma igenom del två för att sedan fortsätta skriva på den sista delen. Jag tror på mina karaktärer, de är fantastiska och skriver boken av sig själv ibland.
 
Idag får vi besök av Maria, jag anar att det blir en hel del pysslande. Jag har en hel del idéer, men tecknande och skrivande går före idag känns det som.
xoxo Saari

Kreativitet.

2013-06-28 @ 16:24:50
Jag har hälsat på Lynn idag, tagit blodprov, åkt ner på konstnärsshoppen och slutligen handlat på ÅC. Tack Em.
 
Jag har allt som jag behöver nu, men saknar rutin och energi för pysslande och målande. Jag är en skapande person, men det varierar i intensitet och på vilket sätt jag är kreativ. Jag har flera dukar att måla på, många tomma sidor i ritblock att fylla.
 
När Ida var här så såg vi filmen Ghost World och jag blev inspirerad till att göra en dagbok av teckningar. Jag köpte boken idag och den väntar på att fyllas. Det ger mig ro att tänka, och öva upp någon form av teknik. Jag är verkligen usel på att teckna. Som om det skulle stoppa mig! Det är skönt att bara kludda också.
 
Jag måste läsa alla 80+ sidor som jag skrivit i min ungdomsroman för att uppdatera mig själv och kunna återuppta skrivandet, och det kan ta sin lilla tid... Men jag vill så gärna avsluta detta hjärteprojekt, jag älskar mina karaktärer och det faktum att jag faktiskt KAN skriva.
 
Dags att släppa datorn och fatta stompfen.
xoxo Saari

Jag skulpterar mitt forna...

2013-06-27 @ 18:16:52
... genom att planera min framtid.
 
 

Bilden är från seglingen förraförra helgen, i vårt krypin i akterruffen. Min älva och jag.
 
Det är sommar. Jag vill ha en fin sommar att se tillbaka på och med lite erfarenhet och medvetenhet i vad jag orkar så tror jag att det kan bli rätt fint. Det är redan fint, med segling och besök av Ida. Igår kunde jag inte sova för att jag var överallt på tillställningar och hotellrum. Fina fantasier som jag tycker att jag borde ha, men kanske inte på natten när jag ska sova för att orka med allting.
 
Hur som helst, vi har haft boendestöd idag och vi tvättade och handlade. Det är skönt att ha det gjort. Dessutom har jag äntligen dragit mig in i duschen och sitter nu i landstingsmjukisar och nattlinne.
 
Ida saknas, men i höst åker vi till Götet!
 
 
 
xoxo Saari

Förresten...

2013-06-26 @ 19:48:27
... så är det idag två år och åtta månader sedan jag skadade mig sist. Det känns otroligt och underbart.
xoxo Saari

Fint!

2013-06-26 @ 18:10:56
Det här är nog den gulligaste blogg-kommentaren jag har fått någonsin: Hur är det? Saknar dina tankar!
 
Ida åkte för en stund sedan. Det är alltid lika fint att ha henne här, och vi satsar på att åka till henne i höst. Vi har egentligen inte gjort något särskilt, hängt med varandra och vid tillfällen har jag skrattat så hårt att jag fått ont i magen. Vi har sett massvis med filmer, vissa bättre än andra.
 
Jag har faktiskt haft mycket mindre ångest den här veckan. Det kan bero på Leponexen - jag är pinsamt trött. Jag ville insupa så mycket Ida som bara var möjligt, vara närvarande och vaken, men det är svårt att slåss mot medicinens biverkningar. Det kommer att bli bättre. Det måste det.
 
Imorgon ska jag jaga ner min läkare på ett eller annat sätt. ApoDosen måste ändras och jag behöver prata med honom helt enkelt.
 
Mys med Mary ikväll, nya Rizzoli & Isles har kommit. Jag ska göra en oanständigt tidig kväll.
xoxo Saari

På västfronten intet nytt.

2013-06-24 @ 14:39:20
Vi tog tacksamt emot boendestödet idag, med tre brudar som vi så blir det rätt rörigt.
 
Den här busstrejken gör mig lite klaustrofobisk måste jag säga, men vi gör det bästa av det. Ikväll ska vi se om jag kan röra ihop en marängswisch (stavning), mums mums.
xoxo Saari

Vi ser filmer, dricker cola, snusar och pratar/skrattar.

2013-06-23 @ 20:00:18
Wilma har verkligen fäst sig vid Ida. De sitter i princip ihop rent fysiskt. Wilma kommer och säger hej när vi går isäng, men sedan går hon till soffan och sover med Ida. Det är så himla gulligt!
 
Vi ser filmer, dricker cola, snusar och pratar/skrattar. Jag hoppas att busstrejken tar slut någon gång snart, vi är smått isolerade här hemma. Jag vill ha cheesecake och en chai-latte nere på stan"
xoxo Saari

Midsommarfirandet.

2013-06-22 @ 10:42:49
 
 
Vi var ett litet gäng, men maten gick åt. Vi var en alldeles lagom stor grupp lycker jag. Brudarna och grillmästare Tommy. Tack!
 
xoxo Saari

Midsommarfirandet.

2013-06-22 @ 10:42:47
 
 
Vi var ett litet gäng, men maten gick åt. Vi var en alldeles lagom stor grupp lycker jag. Brudarna och grillmästare Tommy. Tack!
 
xoxo Saari

Hamburgare och potatisgratäng.

2013-06-21 @ 15:54:35
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu sitter vi i finkläder och väntar på besök (fast bilderna ovan är från igår). Ida har intagit soffan och Wilma har en ny bästa vän. Det blir en liten fest, vi ska grilla hamburgare och äta potatisgratäng, mums! Hoppas att din midsommar också blir fin. Glöm inte att gränsen mellan människor och det övernaturliga är extra tunn den här tiden på året. Ta vara på det.
xoxo Saari

Ida dag 2.

2013-06-20 @ 17:02:13
Idag: Vaknat, sovit, ätit, handlat och städat, fortsätter umgås. Bilder kommer senare! Misstänker att det blir videobloggar också.
xoxo Saari

Nåldynan jag.

2013-06-18 @ 19:54:23
För enkelthetens skull, så skulle jag ta Lepoex-prov på avdelningen idag så att jag har en fri vecka framför mig och inte behöver springa på sjukhuset. Jag är rätt svårstucken och ser ut som en nåldyna nu. Händer, fötter, armveck och de funderade på att ta i fotleden (ouch) tills en personal från stick-hjälpen kom och visade var skåpet skulle stå. Det tog nog... en timme kanske? Jag blev yr och la mig ner, jag är rädd för blod egentligen. Det kanske man inte kan tro om mig.
 
De fick tillslut sitt blod och jag fick gå. Nu är det gjort.
 
Lite Big Bang Theory och glass, tills vidare.
 
xoxo Saari

Finbesöket!

2013-06-18 @ 12:53:00
 
 
 
Imorgon kommer Ida! Jag är så taggad, jag har saknat henne. Sverige är för avlångt. Vi har tusen och inga saker att göra, förutom grillfesten på midsommarafton så finns inget speciellt inplanerat och det är rätt skönt att bara göra vad man känner för.
 
Frågan är om vi släpper hem henne den här gången.
xoxo Saari

Hej skvallertanter.

2013-06-17 @ 21:18:37
Mitt besöksantal i bloggen ökar, jag kan bara gissa varför men tänker inte skriva det rakt ut. Skvaller.
 
Nu har jag plockat bort Seroquelen helt. Det känns befriande! Jag tar 20-medicinen kl 18.00 i hopp om att blir piggare på förmiddagen (läkares ordination, så klart). Nu ska jag lägga mig och läsa en stund och hoppas att jorden slutar gunga under mig snart.
xoxo Saari

Vardagsliv.

2013-06-17 @ 18:47:54
Lyssnar på Instant Remedy efter en god middag. Dagen har varit härligt vanlig. Boendestödet kom hit och vi gjorde bort städet, senare gjorde jag ärenden på Kronans samt handlade lite.
 
Det är ett nyckfullt väder. Jag älskar när naturen är... extrem. Det åskade och rasade regn och hagel idag. Jag och Mary satt och bevittnade spektaklet, räknade hur långt bort åskan var. Det spelar ingen roll hur människan utvecklas, Moder jord kommer alltid att besitta den totala kraften för katastrof men också skapande och skönhet.
 
Allt för nu, kära du.
xoxo Saari

Seglarbrudar.

2013-06-17 @ 12:24:37
Jag har haft en fin helg. Vi har seglat till Järnäsklubb och det kändes lyxigt att beställa en god middag till båten på kvällen, och jag sov som en stock i akterruffen.
 
Det var skönt, men det är skönt att komma hem också. Igår när vi landade hemma så gungade golvet och det gör det fortfarande. Jag får tacka mina föräldrar för en fin helg, och nu återgåt vi till vardagen.
 
Vi ska få finesök snart, vilket jag verkligen verkligen VERKLIGEN ser fram emot. Mer om det sen. Nu ska jag på jakt efter lunch.
xoxo Saari

Tuff i flytväst.

2013-06-14 @ 12:43:08
Min läkare ringde mig idag. Eller, snarare på morgonen. Vi bestämde att trappa ut Seroquelen och öka på Leponexen. Det var priset att betala föratt få slippa Seroquelen... Vi bokade inte in någon tid, han ska höra av sig nästa vecka.
 
Jag är taggad. Vi åker i eftermiddag och vi har grävt fram Puffens flytväst. Jag hoppas verkligen att vädret tillåter en tur i båten. Det är en utmaning att packa, för jag glömmer alltid någonting. Det spelar ingen roll alls hur jag gör, jag kan glömma allt från plånboken till hårsnoddar. Jag glömmer helst hårsnoddarna om jag får välja, men det får jag inte.
 
VI ska åka snabbtåg till Nordmaling. Det tar 26 minuter att åka och det är billigare än att åka buss som tar en timma om man har tur.
 
Åter till packningen. Hoppas att jag kommer ihåg att ta med Puffen också.
 
 
 
xoxo Saari

Önskeshopping.

2013-06-13 @ 16:35:58
När jag hämtade medicinen på avdelningen idag så fick jag lova dyrt och heligt att inte göra medicinändringar utan en läkare. Jag vill hemskt gärna bli fri Seroquelen och det är fruktansvärt lockande att plocka bort lite, men jag som råder andra att äta mediciner enligt ordination borde kanske komma ihåg att det även gäller mig.
 
Jag sitter och önskeshoppar på olika sajter. Jag behöver en ny garderob och har sorterat bort en del för att ge plats åt nya kläder. Jag dreglar efter schyssta toppar och kjolar och förbannar att de snyggaste plaggen är i för små storlekar. Jag vill kunna ha en egen stil oavsett hur mycket jag väger. Fnys.
 
Nu ska jag smyga in till sovrummet och väcka Mary.
xoxo Saari

Orka lite till.

2013-06-13 @ 13:07:02
Åh så bitter jag har varit idag. Knappt vaken raglade jag till bussen och in på kem-lab, tog Leponexprov och gick sedan till Apoteket för att hämta ut Leponex. Inget recept hade kommit in och jag muttrade medan jag slog numret till tvåan. Jag fick gå dit och hämta medicinerna och påminde dem om att jag behöver ha ett läkarsamtal. Jag har jordent mest upptagna läkare, men han är också jävligt bra på det han gör.
 
Gick med tunga steg mot busshållplatsen igen. Det kändes som när jag gick i fjärde klass och hade platådojor, det var tungt att lyfta fötterna. När jag är trött så hasar jag. Jag kallas till och med för "hasarn" (bondska). Väl hemma åt jag flingor till lunch och här är jag nu, väntar på boendestödet. Jag ska orka lite till.
xoxo Saari

Fire walk with me.

2013-06-12 @ 20:43:19
Så. Nu har jag sett sista avsnittet av serien Twin Peaks. Jag har totalt missat den för att jag inte var särskilt gammal när den gick, uppenbarligen. Det här var det underligaste jag någosin sett i en serie, så absurd och onödiga scener, konstiga dialoger, förbannat underlig handling och jag älskade det totalt.
 
Imorgon ska jag på sjukhuset för blodprov samt ta ut mediciner. Jag funderar på att jaga ner min läkare, jag har inte fått någon tid med honom ännu och jag börjar bli rätt less. Jag vill göra medicinjusteringar men det borde ingen göra utan att en läkare får tycka och tänka.
 
Jag har sovit i princip hela dagen. Jag hoppas att det inte blir så imorgon, att jag blir så trött att jag blir oduglig. När jag klev upp på morgonen åt vi bulle och drack kaffe, men min blick var ofokuserad och huvudet sänkt. Jag vill vara en morgonmänniska men kan inte.
 
Kommer säkert drömma mardrömmar om Bob. Hugaligen.
xoxo Saari

Really?

2013-06-12 @ 16:16:09
Det här är ju löjligt. Mitt sömnbehov är gigantiskt. När ska det gå över, försvinna? Jag duger ingenting till.
xoxo Saari

Tvätten anfaller,

2013-06-11 @ 12:07:00
Jag sov några timmar på förmiddagen. Mitt huvud fungerade inte riktigt, tror inte att det gör det nu heller. Jag söker efter fokus. Jag har börjat sortera tvätten och har en bok som ligger och väntar på att jag ska läsa den, samtidigt har jag plockat lite och ska plocka lite mer. Det gäller att hålla sig sysselsatt, annars kommer det stora mörka och tar över. Lugn, jag har övat länge, jag kan ninja vad som helst.
 
Jag har ringt och sökt min läkares "sekreterare" för att få en läkartid. Jag vill så gärna skala av ännu ett lager Seroquel och förlita mig mer på Leponexen även om den är gräslig såhär i början...Det räcker med ett neuroleptikum som gör min trött, jag behöver inte två.
 
Jag ska ta tag i disken nu.
xoxo Saari

Godermorgon.

2013-06-11 @ 05:23:35
Jag har sovit kasst i natt. Halv fem gick jag upp och gjorde kaffe, nu sitter jag med en filt omkring mig framför TV:n. Jag blev så less på att ständigt vakna och somna om och om igenl Antagligen kommer jag gå i säng, men just nu njuter jag av stunden.
xoxo Saari

Den bästa veckodagen av dem alla.

2013-06-10 @ 15:47:58
Måndag. Tillbaka till struktur. Tillsammans med boendestödet har vi städat, stackars Mary fick gå i säng när jag och boendestödet skulle handla, hon var nämligen uppe halv sex och körde runt sin mor på sjukhuset hela förmiddagen.
 
Det här är det magiska tillfället. Du vet, när allt är gjort - städat och mat i kylskåpet - då är det ganska skönt att existera.
xoxo Saari

Vänner!

2013-06-08 @ 15:11:07
PMS samlades igår, äntligen! Som jag saknat våra sammankomster. Vi såg A Beautiful Mind som jag älskar och vi pratade, hade det där berömda "fredagsmyset" som folk pratar om.
 
Idag har Maria varit här en sväng, jag ska försöka dra fram kläder jag inte vill ha eller inte kan ha och skänka bort dem. Jag behöver platsen kan jag lova.
 
Jag funderar på att gå runt med en stor sopsäck och samla ihop allt som råkar vara i vägen, saker och kläder och lakan som jag inte använder eller behöver. Vilken lättnad det skulle vara!
 
Men inte idag. Idag tar jag det lugnt. Fortfarande Leponextung, men på benen i alla fall.
xoxo Saari

PMS!

2013-06-07 @ 16:27:45
Pati är här. PMS HELA NATTEN LÅNG! Som vi saknat dig älskade vän <3
xoxo Saari

Just nu.

2013-06-06 @ 17:27:39
Idag har jag varit på äventyr. Inget roligt sådant, jag gör helst inte om det. Mer vill jag nog inte säga.
 
Jag och Mary har kommit igång med serietittandet igen. Vi har sett om Rizzoli & Isles S1+S2, kollar på Big Bang Theory och så ser vi Twin Peaks. Vi får se vad som blir vårt nästa offer. Vi håller på med Being Human och jag är inne på S7 av Sabrina Tonårshäxan.
 
Och där emellan läser jag. Just nu Traci Lords bok Nattens barn. Det är lite svårare att koncentrera sig på text men den är så pass lättläst att det fungerar.
 
Ikväll blir det sushi och Twin Peaks, mys. Min kropp är arg på mig, gnäller och gör ont, så då blir det bra med en TV-kväll.
 
Nya äventyr imorgon.
xoxo Saari

Tillräckligt bra.

2013-06-05 @ 16:43:31
Ah, tillbaka i vardagen. Det är så underskattat. Idag hade vi boendestöd som jag gillar, men som vänder upp och ner på vårt system. Det var inte tal om att improvisera. Hur som helst så blev saker gjorda åtminstone.
 
Jag har fått dimsyn av någon medicin och det är svårt att läsa, fast det är det enda jag vill göra. Bokstäverna förvrängs framför mig.
 
Jag orkade mig in i duschen idag, samt tog en sväng till macken men jag har ingen energi över. Inklusive mitt storkok idag så har jag faktiskt gjort tre bra saker idag och det är tillräckligt bra.
xoxo Saari

Färger och dofter.

2013-06-03 @ 15:18:07
Just det, jag glömde att berätta för dig att jag blev inlagd förra veckan. Du kanske fick en hint när jag skrev om permissionen... Men det är okej, jag är hemma nu.
 
Jag tog bussen hem och när jag gick från busshållplatsen kunde jag känna och se. Jag kände doften av nyklippt gräs, hägg, blommor... Jag såg färgerna. Det var underbart.
 
Klev över tröskeln, in i hallen, hemma.
xoxo Saari

Hur länge?

2013-06-02 @ 15:18:53
Hur länge ska jag ge den nya medicinen en chans? Jag sover och jag sover. Jag skulle kunna sova mycket mer än vad jag faktiskt gör och det är läskigt. När går tröttheten över? Jag har ju en låg dos, jag är snart uppe i 150mg och där ska jag stanna. Kroppen kanske vänjer sig. Alternativet är att ta tillbaka Seroquelen helt.
 
Jag vet inte vad som gör mig sjukast; sjukdomen eller medicinen?
xoxo Saari

Yohio i Umeå.

2013-06-01 @ 14:45:31
Idag åkte vi in till stan för att se Yohio. Det blev inte så mycket sett, barn satt på föräldrars axlar och skuttade omkring så vi hörde honom bara. Men vilken röst! Jag sjöng lite i Marys öra under Our Story. Sedan mötte vi upp Maria för att gå på stan med henne, men...
 
... jag blir så irriterad på mig själv. Jag mådde illa och var rädd att kräkas, matt och tung i kroppen så tillslut sa jag "vi ses" och åkte hem. Jag mår fortfarande illa och dricker vatten. Jag tänker att det kanske är vätska som fattas. Men det känns som att vätskan vill vända i halsen och komma upp.
 
Det hjälpte ju inte heller att det var smockat med folk. Men jag fick höra Yohio live, det var schysst. Tack för tipset, mamma!
xoxo Saari