Opera med mamma.

2014-10-19 @ 12:28:38
Igår hämtade mamma mig på eftermiddagen och vi åkte in till stan för att äta middag på Costas. Jag tog bakad lax och det var supergott.
 
Sedan fick vi skynda oss till Norrlandsoperan för att lyssna på introduktionen till den opera vi skulle se, Blanche & Marie. Vi kom precis i tid.
 
Jag satt och myste medan orkestern värmde upp, operasångerskor sjöng skalor i bakgrunden och publiken tog sina platser. Själva operan var på svenska, men ändå textad. Den var bra men jag saknade en genomgående melodi i sången. Mamma gillade andra akten bäst, men jag gillade första bättre. Det var ett rätt häftigt sceneri och en bra berättad historia.
 
Det är sånt här jag vill göra. Roa mig.
 
Efter operan gick vi tillbaka till Costas. Mamma tog en kaffe och jag var törstig och drack cola. Sedan skjutsade hon hem mig och jag sa grattis i efterskott. Ett tack till min bror som gett mamma biljetterna och tack mamma att jag fick följa med.
 
Jag somnade nästan omedelbart när jag kom hem. Mycket nöjd.
 
Idag ska jag och Mary till boendestödet och sedan tänkte jag försöka stöka undan lite här hemma.
 
Jag har varit ganska kraftlös hela veckan men hoppas på en vändning nu.
xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: Jhna Netzell

Åhh vad roligt med opera! Var det en tragedi ni såg? Har inte hört om Blanche & Marie faktiskt. Är ett stort fan av teater i alla dess former (gick teaterprogrammet i gymnasiet.)

Vi verkar ha en del gemensamt i intresse-väg:) Min mamma fyller 50 nu i början av november, och jag har beställt musikalbiljetter till oss som hon får i födelsedagspresent plus en middag på någon fin restaurang. Vägde mellan det eller opera men bestämde mig tillslut för musikalen.

Svar: Jag tycker att operan var ganska svårklassad rent genremässigt, men egentligen var det nog feminismen som lyste igenom mest. Det handlade om "hysterikor", kvinnor som diagnostiserades på löpande band som hysteriska, och om kärlek. Det hela baserades på forskning kring radium och en av de första kvinnorna som fått nobelpriset. Lite rörigt men rörande, om jag säger så.
Åh, en fellow teaterapa! Jag är estet, och när det tog slut på skolan så var vi några tjejer som fortsatte som en studiecirkel och satte upp två shower på egen hand. Har du varit på något studentspex? Det är verkligen en häftig grej!

Vad fint att bjuda mamma. Vad blir det för musikal? Vi hörs säkert på facebook :)
Saari

2014-10-19 @ 15:25:31
URL: http://nattstad.se/jhnanetzell

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: