Musikalisk fredag.

2014-11-14 @ 18:16:00
Det är något seriöst fel på mig, jag vaknar väldigt tidigt numera. Helg eller vardag, det spelar ingen roll. Det är förstås någonting bra, men det är så annorlunda för att vara mig!
 
Jag smög upp i ottan, lämnade Mary i den varma sängen och slog på datorn i vardagsrummet. Jag gjorde kaffe och satte mig bekvämt framför skärmen med den mysiga zebrafilten och såg en konsert från DreamHack Winter 2009 med Detektivbyrån på Youtube, här är den:
 
 
 
 
Mary kom så småning om upp och jag kände vibbarna att det inte riktigt var bra med henne. Jag frågade om hon skulle med till musikstudion idag, men hon fick lov att säga pass. Om hennes dag kan du läsa i hennes blogg.

Hon följde mig en bit till bussen, sedan dansade jag iväg. Mitt humör har varit på topp hela dagen faktiskt. Jag ser alltid fram emot de dagar jag har på Kärnhuset, jag börjar känna mig ganska så hemma där nu.
 
När jag kom in till stan så dansade jag in på Lagerhaus och laddade upp med värmeljus. Lite väl mycket, kanske... påsens handtag hotade att gå sönder. Sedan gick jag på impuls in på Hårizont, dit jag aldrig gått förut, och frågade om de kunde klippa mig och hur det fungerar med extensions eftersom jag vill ha tjockare hår med volym. De frågade mig i sin tur om jag ville vara hårmodell, för att de just nu prövar en form av extensions som sliter minimalt på håret. Jag behöver bara betala för löshåret och ingenting annat, jag sa direkt ja! Så nästa torsdag ska jag dit och fixa håret, härligt! Ödet att jag klev in där idag kanske?
 
Jag fortsatte till Musikanten och kände på lite instrument. Jag har som vana att alltid köpa någon form av slagverksinstrument när jag är där, och idag blev det "wood clave", helt enkelt två tjocka pinnar som man slår mot varandra. Jag köpte även en bok med enkla låtar till piano eftersom jag gärna skulle vilja lära mig det och slog till på en kazoo också.
 
Efter det gick jag till Kärnhuset, tog en cola och snackade lite för att sedan stänga in mig i musikstudion. Det var iskallt där och om jag inte hade urinvägsinfektion innan så har jag det nu. Idag tränade jag mest sång, gitarr och trumset. Jag satt med hörlurarna och spelade till olika låtar, och nött extra på att kompa låten "Smile" av Avril Lavigne på trummor. Det var kul, men efter en timma var jag tvungen att ge upp för att jag frös något hiskeligt!
 
Jag gick in på fiket och värmde mig en stund innan jag började den långa vägen hem. Som vanligt stannade jag på Sega Råttan och köpte helgmys i form av läsk och godis. Jag dansade hem och skrek till när jag kom innanför dörren eftersom det har varit så mycket idag!
 
Puss på Mary, och så berättade hon att Jehovas kommer hit på måndag för att prata om... ja, Jehova. Jag blev inte arg eller så, jag tyckte att det lät bra. Jag har länge tänkt att bjuda in Jehovas, men när de kommer förbi är jag alltid upptagen. Det blir antagligen lite bibelstudier och så ska jag fråga ut dem om Jehovas Vittnen. Jag har dock några regler som ska respekteras: Jag är intresserad av teologi och vill diskutera religion snarare än tro. Tro är någonting otroligt personligt och individuellt. Jag vill inte heller få någon form av förbön eller några åsikter om att jag älskar och lever med en kvinna. Jag vill i min tur också kunna berätta för Jehovas om vad ockultism innebär, det ska inte vara enkelriktat där bara de ska få tala om sin religion.
 
Jag packade upp mina saker och gud välsigne Mary som får stå ut med en hel del oljud eftersom min samling av olika slagverk och andra instrument växer.
 
Vi har nyss ätit middag och ikväll blir det Dr Pepper, choklad och Idol samt mycket mys. Nu tar jag helg och känner mig nöjd.
 
Jag skriver mycket att jag dansar, ser jag. Men det är faktiskt så, att när jag tar på mig hörlurarna och stänger in mig i min värld så går det fort och jag dansar där jag går. Jag har jättesvårt att hålla en fasad utåt även fast jag försöker att tona ner det, jag ser antagligen ganska knasig ut när mitt huvud bobbar till musiken som bara jag hör och fötterna och fingrarna trummar med. Jaja, då får jag väl se konstig ut, men ibland kan jag bara inte vara stilla.
 
Nu: Vila!
xoxo Saari
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: