Begravd i jobb och jag gillar det!

2014-11-18 @ 18:01:52
 
 
Idag klev jag upp tidigt och började pyssla. Valde ut böcker och skummade igenom dem, diktböcker, allt som jag känner har en betydelse för mig och för vad jag vill ha sagt när jag får chans att prata om självskadebeteende inom slutenvården och min egen historia. Jag tänkte att jag kunde låna ut böckerna sedan, och även ta med mig några filmer. Det är säkert mycket som de läst, hört, sett när det kommer till detta ämne, men varför inte gå igenom det igen och fräscha upp kunskaperna?
 
Målet är att öka förståelse, se sammanhang, förbättre bemötandet av självskadande patienter av alla sorter och skapa en medvetenhet hos personalen. Jag kommer prata på ett sätt som jag aldrig skulle prata med andra självskadepatienter om, det här är enbart för vården och för att någon annan kanske ska slippa ta en lika lång väg som jag gjort. De MÅSTE minimera självskador innanför psykets väggar och annan destruktivitet. Jag kommer "ge bort" mycket och jag hoppas att personalen är villiga att ta emot det.
 
Jag ser det som att jag skyddar mig själv genom att släppa ner mina sköldar för dem. För jag kommer antagligen vårdas av de jag ska prata med på sluten avdelning igen, men förhoppningsvis inte på ett bra tag. Allting kan hända, jag kan få en smällpsykos eller rent utav ramla tillbaka i självskadebeteendet, jag vet ingenting om min framtida hälsa mer än att jag mår bra idag, varit stabil sedan sommaren och kommit ännu ett steg, redo för att spendera mer tid att leva än att vara inlåst.
 
 
Jag håller just nu på att uppdatera mig själv i boken Touched With Fire som jag tycker hemskt mycket om, den handlar om bipolärsjukdom och om kreativt arbete. Speciellt spännande är att se släktträd av kända författare och poeter, om hur sjukdomen ärvs och hur vanligt det är med suicid om man är släkt med någon som begått självmord. Men framför allt finns det otaliga citat och utdrag ur böcker av till exempel Virginia Woolf och Ernest Hemingway som visar på att bipolär sjukdom också har en koppling till kreativitet. Det finns diagram om hur mycket författare producerat mellan sina svängningar och annat intressant. Den hänger definitivt med, inte för att det egentligen har med ämnet att göra men för att den betyder någonting för mig.
 
I eftermiddag har Emma varit här och fikat, samtidigt tvättade vi (eller ja, mest Mary). Tiden flyger när man har trevligt och jag upptäckte att jag hade enormt ont i ryggen och var jättehungrig när Emma skulle gå.
 
Nu har vi ätit och jag ska som vanligt mysa mig ner i soffan framför Vänner i en timme, men sedan tror jag att jag återgår till litteraturen och gräver lite. Jag sätter lappar för att märka ut mina favoritpassager, dikter och annat spännande. Samtidigt skriver jag upp punkter med stödord och idéer som jag sedan ska skriva om, och om, och om tills jag har en... ja, typ föreläsning. Det här blir bra!
xoxo Saari
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: