Svenska hjältar - Tilia.

2014-12-12 @ 20:02:49
 
 
 
Petra har varit en ängel idag och hjälpt mig konka hem 50kg kattsand och ungefär lika många kg lösviktsgodis som jag skaffade på Godishuset som ligger bekvämt bredvid djuraffären.
 
När vi kom hem så bytte Mary sand direkt, sedan värmde vi glögg och pratade bort lite tid. Petras vovve Milton gick fint ihop med Puffen, men Mischa fräste åt Milton vilket jag tyckte var underligt - Mischa älskar ju alla och brukar vara den som blir fräst åt.
 
Puffen gjorde bort sig medan Milton briljerade i lydnad. Puffen har alltid varit kung över sitt rike, han sitter inte för någon ens om det är godis med i bilden. Milton kunde däremot tusen tricks och jag blev nog mest impad när Petra la en godis på hans nos, väntade och sa till slut varsågod. Duktig vovve!
 
Jag har köpt julklappar till djuren idag. Puffen har fått en ny tuggleksak som jag lagt torkat kött i och han tuggar förnöjt på den. Han har även fått ett rosa hårspänne, men han är lite för korthårig för att ha det på sig. Katterna ska få blötmat.
 
Petra var snäll och klippte klorna på Puffen. Det gick hur bra som helst.
 
När hon sedan åkte hem så tog Mary en nap och jag tittade vidare på Musikhjälpen. Nu sitter vi båda i soffan och ska strax se Svenska hjältar-galan där Annso och Jenny som startat föreningen Tilia tar emot pris. Fint av Emma att nominera dem! Vi får se om TV4:as trailer har redigerats om för att inte ge en vriden bild av hur det kan vara att må psykiskt dåligt. Jag antar att TV4 ville visa på vilket stort problem och hur utbrett psykisk ohälsa bland unga är, men det blev fel när de visade ett inslag där en tjej skadade sig och man fick se triggande material. Poängen skulle vara att Tilia faktiskt har räddat många unga med psykisk ohälsa, men inslaget var inte bara triggande utan jag tycker att den gav en felaktig bild av vilka som kan söka sig till Tilia. Varje individ har en egen historia och mår dåligt på olika sätt, och Tilia finns där för alla. Psykisk ohälsa visar sig på olika sätt och när man ser inslaget så kan det lätt bli så att man tänker att "jag har ju inte haft det så jobbigt" eftersom det finns scener när en tjej skadar sig och blir bältad. Tilia är en familj för alla er där ute, det FINNS INTE en måttstock för att mäta hur dåligt man mår. Det är enskilt och individuellt. Det visar sig på olika sätt - och ofta så visar det sig inte alls för att vi börjar bli så jävla bra på att hålla masken.
 
Nu slår jag på TV:n. Mary har somnat i soffan. Hejja Annso och Jenny, hejja Tilia!
xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: Cajsa

Du skriver lika fint som alltid! Jag grät när jag såg Tilia och den flicka som medverkade i programmet och berättade om sig själv.

2014-12-12 @ 21:57:32
URL: http://cajsawarg.blogspot.se/
Postat av: Petra

Det var himla trevligt igår ^^ även fast Milton bara vill stanna en kort stund och sen åka hem.. direkt när vi kom hem så fick Milton smaka sitt godis som jag hade köpt, en torkad kycklingfilé! Den räckte oväntat länge och han tyckte det var jättegod ;D Hoppas ni får en fin lucia, kram från mig och Milton<3

2014-12-13 @ 09:49:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: