Allvaret...

2013-02-01 @ 20:14:12
Det finns saker som är privata och jag skriver inte om andra utan tillstånd, men om jag gör det så försöker jag hålla personen/personerna anonyma. Idag hade jag ett viktigt samtal och allt jag vill säga om det är att jag är så glad och stolt över Dig.
 
Jag hade läkarsamtal idag. Jag berättade för min läkare om mina försök att sätta händelser jag minns i rätt ordning rent tidsmässigt, men att det är svårt. Jag kom fram till att jag inte ska grubbla på vad som hänt utan satsa på att tänka på nuet. Nuet innebär att ta mig tillbaka till rutiner, terapi och gruppterapi. Sömnen är en återkommande problematik, jag drömmer mycket mardrömmar och han förstod precis vad jag menade med att "skaka av sig" mardrömmen. Om man vaknar till och sedan somnar om så är det lätt att glida in i mardrömmen igen. Sedan är det så tokigt, även om jag vaknar så kan jag somna, men det är inte konstigt att jag är trött på dagarna när jag är i drömstadie så mycket. Jag lever om när jag sover, pratar och sjunger och hojtar har jag fått höra.
 
Jag frågade om han hade någon bra bok att låna ut till mig. Han skulle leta reda på någonting. Jag har fått låna Touched with Fire: Manic-Depressive Illness and the Artistic Temperament av Kay Redfield Jamison och den var riktigt bra. Jag vill läsa på mer.
 
Det här säger jag lite självmedvetet och lite generat på grund av min okunnighet, men jag skulle vilja bli barnpsykolog. Jag vill kunna göra skillnad, framför allt för barn. Det är något ganska nytt som grott i mig, kanske för att jag haft mer kontakt med barn än innan. Framför allt har jag varit ett barn och växt upp till en psykiskt sjuk person, där jag inte kan säga när "allt" började. Man behöver inte vara sjuk för att må dåligt och man behöver inte må dåligt för att vara sjuk. När det gäller barn så vet jag att världen är en hemsk plats och jag vill göra den bättre, jag vill kunna hjälpa barn och familjer att förebygga missförstånd och lidande. Jag önskar att alla fick vara trygga. Kan jag göra skillnad så vill jag göra det...
 
Jag är fortfarande ung, fortfarande sårbar och inte i skick att plugga, men jag ska dit. Jag reser mig igen och igen och igen. Det finns inget annat alternativ.
xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: Vinter

Härligt med ett badkar!

Nu till dagens "dumma" fråga...
Finns det inga blommor på psyket? Du skrev att det fanns på äldrepsyk, betyder det att de inte finns på "vanliga" psyk?

Nästa fråga blir ju givetvis varför det inte finns blommor? Alla människor vet ju att växter och natur är läkande och man behöver ju faktiskt inte ha giftiga blommor och glaskrukor. Det finns krukor i papper och växter som inte är det minsta giftiga eller farliga...
Fast nu när jag tänker efter måste jag ju erkänna att jag aldrig sett särskilt många blommor någonstans på sjukhus. Hygienskäl?
Jag behöver nog fundera på detta.

2013-02-02 @ 10:08:13
Postat av: Anonym

Den boken gav jag till din läkare för många år sedan när jag var hans patient, roligt att den kommer till användning! Väldigt intressant bok.

2013-02-04 @ 15:47:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: