Jakten på lugnet.

2013-12-30 @ 17:40:58
Jag har gjort det som jag planerade att hinna med idag. Jag sov otroligt gott i natt men drömde underligt som vanligt, det är inte drömmar som försvinner när man vaknat till utan de följer mig i flera dagar. Underligt, som sagt.
 
Jag åt frukost och åkte till sjukhuset för att hälsa på Mary. Hon ligger i en sal med bra människor. Istället för att åka in till stan så följde Mary med mig hem på sin "ute-tid". Jag gick till ÅC, hämtade ut ny ApoDos och handlade lite. Jag fick mig en promenad på köpet.
 
Boendestöder har varit här idag, men vi hade faktiskt inte så mycket att göra. Bostödet för dagen diskade, jag dammsög och Mary plockade i vanlig ordning.
 
Jag och Mary satt sedan bara i soffan och lyssnade på musik med sammanlänkade händer och pratade. Katterna låg på oss och även om jag vet att Mary inte mådde bra så var det en fin stund.
 
Nu har hon åkt tillbaka till psyket och jag har just ätit middag. Lutar mig tillbaka, har tänt ljus och rökelser. Jag lyssnar på lugn musik och försöker vagga in mig i det lugnet. Det är svårt att bli lugn och avkopplad, det är sällan jag är det. Det blir också lite krystat, NU ska jag slappna av. Jag önskar att avkopplingen kunde komma av sig själv, inte för att jag försöker.
 
Imorgon har vi nyårsfirande. Det har varit ett tufft år, det känns som att det varit ett av de svåraste år jag haft. Mycket dåligt mående, men framför allt har jag förlorat människor i mitt liv till döden. Det som slog hårdast var definitivt Marias bortgång. Det är sorgligt på ett annat sätt. Hon var en av mina bästa vänner och hon var så ung, dessutom valde hon bort livet själv. Vissa tröstar mig med att hon fick vad hon ville, men det hjälper inte. Det är bara så tragiskt att hon drevs över kanten. Och jag saknar henne så mycket.
 
Imorgon ringer vi in ett nytt år och jag har lovat att inte sluta snusa och ber gudar och gudinnor om att kommande år blir fritt från dödsfall för jag ORKAR faktiskt inte fler förluster. Jag hoppas att jag kan fortsätta gå ner i vikt utan att hetsa, att jag träffar mina vänner mer och skapar nya och vackra minnen. Jag önskar mig själv och framför allt Mary mental hälsa. Och ärligt talat, kan nästa år bli värre än 2013? Det blir svårt att klå det faktiskt.
 
Nu tänkte jag avrunda detta inlägg. Katterna ligger utspridda och vilar/sover. Puffen har lagt sig också. Lugnet sänker sig.
 
För er med Spotify: Brave Squirrels – New Slang
xoxo Saari
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: