Personligt.

2012-11-12 @ 18:54:05
- Sara, varför äter du Seroquel? frågar hon.
Jag märker inte tonfallet eller blicken, och svarar förbryllat:
- Den är stämningsstabiliserande och antipsykotisk...
... och där fattar jag poängen.
 
Jag går fram och tillbaka när det gäller "sjukdomsinsikt". Vad är psykotiskt och inte? Jag upplever saker som andra inte upplever, men för mig finns det så mycket som ingenting kan förklara, en värld jag tillhör. Jag väljer bara att ignorera all min övertygelse när jag mår bättre och inga röster tränger sig på. Jag tycker fortfarande att det jag upplever nu och då är lika verklig men jag tänker inte på den när jag inte upplever röster. Mary föreslog att för att kunna bli frisk så måste jag förstå att medicinen hjälper mot symptomen och att så länge jag inte accepterar det som min sjukdom så kan jag inte heller tillfriskna.
 
Hon har så plågsamt rätt. Men saken är den att jag ÖNSKAR att det som vården kallar för psykoser inte var verklighet. Men när man kan ta på det... när man hör något som är tydligare än andras röster... när musiken innehåller koder som jag måste knäcka... allt är så verkligt.
 
Så hur går jag vidare? Jag kan inte ignorera det i evigheter och uppleva perioder av avskurenhet från vår gemensamma verklighet genom hela livet.
 
Kanske är det mer skrämmande att inse att jag spenderat så många år med någonting som kanske inte finns. DET är läskigt.
 
Just nu vet jag varken ut eller in.
xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: stjärnfödd

jag har varit med om saker under flertal psykoser(efter missbruk av centralstimulanta), som jag känner liknande inför. jag önskar att de inte var verkliga, men jag minns allt så kristallklart och försökte ignorera allt men då det inte enbart handlar om synhallucinationer, utan då alla sinnen är men.. hörsel, smak, känsel..då är det väldigt svårt att förstå hur det inte kan ha varit verkligt.
det finns ju liksom inga garantier. kommer aldrig få reda på om det bara fanns i mitt huvud, eller om jag "spräckte" någon barriär vilket gjorde det möjligt för dessa ting att kontakta och komma åt mig.

ber om ursäkt om du tycker att det är jobbigt att jag skriver sådana här saker, ville egentligen bara få fram att jag förstår vad du menar .

2012-11-12 @ 20:20:03
URL: http://stjarnfodd.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: