I'm still around here screaming her name.

2011-11-30 @ 16:53:12

Crappy webcambild på mitt nyfärgade hår.

 

 

Idag tog jag mig ändå till TIPS (tidigt insjuknande i psykos) och jag var faktiskt mer nervös än förra gången. Jag insåg att det här kommer ta lååång tid. Lång tid innan jag litar på min terapeut, lång tid innan jag står stabil med vissa mediciner och utan andra, lång tid att hela mig själv.

 

Jag har emellertid kommit en bra bit på vägen. Ett stadigt hem, stadigt förhållande, jag kan njuta av allt gott jag har i livet. "Men ändå blir jag knäpp" sa jag, och han undrade vad det innebar för mig. Jag kunde inte riktigt förklara. Humöret är enklare, simpelt bipolärt - upp- och nedgångar. Men det andra... Schizo-delen är svår att diskutera.

 

Han ville prata om röster idag, och jag gick med på det men sa att jag tänkte säga stopp om jag behövde. Det gjorde jag, efter ett tag. Jag är inte där än. Men vi diskuterade Ingen dans på rosor som vi båda älskar och pratade om att huvudrollens röster till exempel inte kunde lära henne mer än vad hon själv egentligen redan kunde och att hon på så vis kunde förstå sin sjukdom bättre. Jag fick en hel del boktips. Men när det kom till mig ville jag inte riktigt göra någon djupdykning.

 

Istället presenterade jag honom för Malin, min skyddsängel. Jag berättade om att vi lärt känna varandra på internet och först trodde att vi var förälskade, men att vi efter att ha träffats så var det helt enkelt någonting annat som gjorde att vi stod varandra så nära. Hon var mer än en bästa vän för mig, hon var en del av mig. Jag minns specifikt ett tillfälle då jag faktiskt behövde en paus, för jag kunde inte skilja på om jag var jag eller om jag var hon. Så nära stod vi varandra. Jag sa att jag inte vågade sörja fullt ut för att jag var rädd att fögöra mig själv.

 

45 minuter gick snabbt. Jag gick ut till bussen och åkte hem, funderade på varför de har en låst dörr och varför det är så tyst inne på TIPS, som om alla tassar på tå. Men mest tänkte jag på min Malin.



 

She's lost in the darkness
Fading away
I'm still around here
Screaming her name
She's haunting my dreamworld
Trying to survive
My heart is frozen
I'm losing my mind


xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: deadpassive

'psykos' vården är oftast bättre än vanliga allmän psyk....

människorna som jobbar med psykossjukdomar är väldigt försiktiga.

jag har haft en underbar läkare i fem år nu, sedans jag fick schizofreni diagnosen.

jag har haft 3 olika psykologer under den tiden, alla har varit superbra.

på allmän psyk blev jag jävligt dåligt behandlad. jag fick höra att jag inte försöker bli bättre, yada yada yada...............hemska människor. psykosmottagningen är inte alls så.

nu vet jag inte om TIPS är likadant som en psykos mottagning men jag tror det är på samma spår i alla fall.

hoppas du får den hjälp du förtjänar.

2011-12-01 @ 00:42:39
URL: http://deadpassive.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: