Angående förra inlägget om kränkande blogg...

2010-12-07 @ 19:26:35

 

 

Jag väntar på de utlovade personuppgifterna på personen som driver en blogg för att kränka personer med borderline personlighetsstörning, jag har tagit kontakt med några av de andra som blivit uthängda och kränkta och kommer ringa polisen och anmäla detta.

 

Jag som trodde att mobbingen slutade i skolan, men jag antar att det alltid kommer finnas mobbare där ute.

 

Till er som blivit kränkta - var den du är, du har all rätt i världen att lägga upp bilder och skriva texter utan att bli kränkt. Vissa säger att man får skylla sig själv som lägger ut saker på internet som kan användas emot dem, vilket är helt sant, men jag tycker inte att man ska kuvas bara för att det finns människor som inte är tillräckligt mogna för att låta människor leva sina liv ifred.

 

Vi får inte låta mobbarna sätta reglerna!

 

 

 

 

 

xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: Jag

Åh vad bra att du gör nånting åt det Sara, hoppas bloggen stängs ner eller nåt liknande.

Kram

2010-12-07 @ 19:44:00
Postat av: En som tycker

Fint sagt!!

2010-12-07 @ 22:08:55
Postat av: Nathalie @ Bloody Disgusting

Haha, man blir ju nästa sugen på att droppa tönten på Flashback. Har ett par användare där som mer än gärna skulle kunna ge henne en slags "uppmärksamhet som hon förtjänar". :)

2010-12-07 @ 23:44:25
URL: http://bloodydisgusting.blogg.se/
Postat av: Maria

Läst hennes blogg. Tycker det är smått roligt.

Du har själv lagt upp dina bilder och det finns ingenting som tyder på att hon stulit något material från dig. Hon har aldrig påstått att det är hennes bilder och texter. Hon hotar inte dig. Kan faktiskt inte se att hon gjort något hon kan åtalas för. Det mesta som skrivs går under "åsikter" och det kan hon inte åtalas för. Vi har yttrandefrihet i landet.

Nathalie här ovan däremot skriver faktiskt ett öppet hot och det ska man låta bli. Det är däremot straffbart.



Maria

2010-12-08 @ 01:42:24
Postat av: Annie

Jag tycker att det är fruktansvärt med kränkningar och nätmobbing :(

Men låt det inte hindra dig att skriva eller att tvingas lösenorddsskydda din blogg. Då har mobbarna vunnit och det är inte det vi vill.

massa kramar

2010-12-08 @ 08:58:57
Postat av: Råtter dam

Instämmer med Maria. För det första är hennes blogg rätt kul, och dessutom innehåller den inget material som är olagligt. Som skattebetalare anser jag att ringa polisen är ett slöseri på polisens tid. Jag anser också att tjejen bakom bloggen har all rätt att yttra sig, precis som du (bakom denna bloggen) gör.

Alla håller inte med varandra, och jag förstår om du känner dig "dissad" av henne, men det är en del av internet som du uppenbarligen har mycket glädje av ändå.



Jag läser båda era bloggar nu.

2010-12-08 @ 11:36:12
Postat av: Sara S

Får jag också instämma? Tack. Jag gör det utan att invänta svar. Naturligtvis blev jag nyfiken på den här sk. "nätmobbingen" och läst bådas bloggar. Den här tjejen kommenterar dina bilder och inlägg en smula ironiskt men att påstå att det lilla hon skrivit om dig skulle vara mobbing är en överdrift. Ironin från henne kan jag till viss del förstå. Nätet svämmar över att borderlinetjejer och jag tror de flesta över femton som utvecklats normalt är riktigt trötta på det där. Folk som tycker synd om sig själva offentligt är aptrist. Speciellt inte när de, mer än gärna, exploaterar det synligt för alla. Nej, man är inte tvungen att läsa en blogg men innan man hinner klicka bort en bordersida har man fått cuttingbilder rätt upp i fejset. Har ställt mig frågan många gånger varför alla med liknande blogg som din inte låser sin blogg. Varför gör ni inte en klubb för inbördes beundran? Om jag gillar hästar går jag med i ett hästforum dit inga andra än de som är hästtokiga normalt reggar sig. Tillbaka till Luppbrittaaset. Jag tycker däremot att hon utelämnar sig själv en hel del i flertalet inlägg och medvetet driver med sig själv. Det är både kul och påvisar självdistans. Faktum är att hon är både kul, kvicktänkt och språkligt begåvad så vore jag som du skulle jag nog backa. Faktum är att kan man lite lagtext (vilket jag faktiskt kan även om jag inte är fullblodsproffs) så det du påstår om att hon nätmobbar är i det närmaste förtal från din sida. Fundera på det, att det inte blir hon som anmäler dig. Ni som är emot henne borde läsa lite mer vad hon faktiskt skriver. Det sättet hon gör sina inlägg på gör hon utan att göra något olagligt. Hon hotar inte ens dig. Hon skrattar åt dig. Ja det gör hon. Att man sedan känner sig träffad eller "kränkt" ligger nog mer hos dig och ditt självförtroende än hos henne. Ledsen.

Ha så kul båda. Fortsätt att roa oss andra med er pajkastning. Tror dessvärre du loosar...



Hälsningar RaraSaraBajsmaskin



ps. Min mail är en fejk. Var ju tvungen att ange en adress. Inte för jag inte vågar stå för vem jag är men har ingalunda lust att emotta några mail från dig eller någon annan. Jag har sagt vad jag tycker.

2010-12-08 @ 13:36:12
Postat av: Lina

Alltså det folk vill ha sagt är att vi med borderline är töntar? Att vi inte är sjuka? Att vi alltid ska gå i långa ärmar för annars vill vi ha uppmärksamhet? Bullshit.

Saari stå¨på dig!

2010-12-08 @ 14:21:01
URL: http://linasarlin.blogspot.com
Postat av: Råtter dam

Till Sara S.

Mycket bra skrivet och sammanfattat, håller med dig till punkt och pricka. Tycker redan Saari HAR loosat dock.



Till Lina.

Nej, nej och nej som svar på dina frågor. Du vet vad det handlar om, spela inte dum.

2010-12-08 @ 14:30:36
Postat av: stina

get a fucking life.

polisanmäla? du måste skämta?

shit alltså.

2010-12-08 @ 14:44:45
Postat av: Thina

Bra att du gör något Saari! det behövs och det känns ju ännu mer som det behövs när man läser svaren här. det jag inte fattar är omman nu inte tycker om att läsa om borderlinetjejer och inte vill se bilder på dom varför läser man då....det är ju inget tvång! man kan ju klicka sig vidare bara, så gör jag när jag hittar bloggar som jag tycker är skit...så slipper man störa sig ju.



Människor är konstiga och slutar aldrig förvåna mig!



Om du skulle låsa din blogg så skulle det va väldigt synd! Jag tror bloggar som din gör mycke för andra människor, framförallt yngre som kanske just har fått veta att dom lider av någon psykisksjukdom eller som bara mår dåligt. så att man ser att det finns ett ljus och man är inte ensam!



Stå på dig vännen!!

Kramar Thina

2010-12-08 @ 16:41:02
URL: http://thinas.bilddagboken.se
Postat av: Råtter dam

Till Thina



"Jag tror bloggar som din gör mycke för andra människor, framförallt yngre som kanske just har fått veta att dom lider av någon psykisksjukdom eller som bara mår dåligt."



Ja, bloggar som denna bidrar till trenden om att det är lite häftigt/gotiskt/mystiskt och speciellt att lida av en sådan sjukdom och sedan ha sig en liten blogg där man visar hur speciell och häftig man är. Ju starkare trend, desto fler stackars offer faller i fällan och hamnar i en sits de aldrig hade behövt hamna i. Ungefär som att det är "coolt" att röka, den gamla klassikern.

Skulle du säga "jag tror ditt rökande gör mycket för andra människor!"?



Det är bra att det finns motpoler till bloggar som denna, det balanserar samhället.

Att folk pratar om polisanmälan gör att jag trillar av stolen...

2010-12-08 @ 17:30:42
Postat av: :)

vill bara medela att polisen är intresserad glad borderlinekvinna

2010-12-08 @ 17:54:45
Postat av: Råtter dam

Fan va kul!



Ska bli intressant att följa den juridiska diskussionen! Vad är ärendenumret?

2010-12-08 @ 17:57:39
Postat av: Jacqueline

":)"



Vad roligt det är att de som skriker högst här om "mobbing" och annan bullshit är anonyma. ":)" Vågar du inte stå för vem du är? Eller är det kanske för att du snackar massa skit?

2010-12-08 @ 18:00:00
URL: http://luppbrittaaset.blogspot.com
Postat av: nurseRatchett

Tjejen, om du delar med dig av saker i din blogg så får du finna dig i att folk kommer att ha åsikter om detta.

Vill du undvika den sk "mobbingen" så föreslår jag att du skriver i din privata pappersdagbok.



Tacka luppbrittaaset för alla extra läsare. Snart är du lika stor som Berny. :)

2010-12-08 @ 18:16:02
Postat av: iso

kära råtter dam



jag förstår precis vilken sorts bloggar det är du pratar om, och skyr dom som pesten (de är ofta vad man kan kalla triggande) , saaris blogg tycker jag inte hör till den kategorin. saari skriver ofta moget och insiktsfullt om sina diagnoser och hur dom påverkar det liv hon lever och vill leva. det är inte alltid lätt att göra det när man befinner sig mitt uppe det. visst finns dom där människorna som stjälper mer än hjälper genom att vara öppna med sin sjukdom, men saari är inte alls vad jag kunnat se en sådan person.



2010-12-08 @ 18:22:43
Postat av: Jacqueline

Dessutom, vem som helst kan anmäla vem som helst. Polisen gör knappast beslutet över en dag om ett fall är "intressant". De tar din anmälan, går genom infon de fått, garvar och skickar sedan på sin höjd (om de kommer ihåg det) att det är nerlagt :D

2010-12-08 @ 18:26:26
URL: http://luppbrittaaset.blogspot.com
Postat av: Råtter dam

Iso!



De triggande bloggarna är EXAKT det som Luppbrittaasets blogg siktar in sig på. Det var först när Saari gick till anfall mot henne som hon även publicerade en bild på Saari med en liten kommentar (långt ifrån kränkning). Sedan dess har diskussionerna eskalerat på bådas bloggar och jag frossar i att läsa kommentarer och bidra med min åsikt.

Nu handlar det främst om att Saari och andra talar om polisanmälan, vilket är fullständigt befängt.

Jag har inget personligt emot Saari eller hennes blogg, men faktumet att hon pratar om att slösa polisresurser på en skitsak med lagen MOT sig gör mig rent av förbannad.

Thats all.

2010-12-08 @ 18:29:21
Postat av: Sara S

Intressant är att fråga sig varför det finns så många borderlinebloggar. Var är alla "tarmbloggar"? Varför skriver inte lika många öppet om sina tarm- eller hudproblem? Just det... Tror inte ett dugg på att man fyller sin destruktiva blogg med texter och bilder för att hjälpa andra för då vore det lika många andra sk. problembloggar på nätet.

Att lägga ut bilder och texter av denna art är inte att hjälpa tonårstjejer med självskadebeteende. Det ska ingen inbilla mig. Frågar man mig tycker jag det borde förbjudas att ens få ha sådana bloggar.

Bernysyndromet är ju vida känt. Ett stort problem glorifieras snarare än avskräcker. Usch.

2010-12-08 @ 20:13:44
Postat av: Skit i det du.

Men för helvete....se er i spegeln jävla sorgliga människa. Måste du spy ur dig saker för att må bättre eller? Gör något du och andra blir glad av i stället! Hur fan orkar du..

Saari<3

2010-12-09 @ 08:55:56
Postat av: same as last

Hm...vill bara påpeka att min kommentar inte är riktad till någon särskild, utan mer till människor som gör saker endast för att såra andra. Jag fattar inte hur ni pallar.

2010-12-09 @ 11:02:34
Postat av: Thina

Det är en himla skillnad på olika bloggar! Det finns de som bara triggar andra det är jag åxå medveten om men det gör inte Saaris! Hon skriver inte alls om hur himla tufft det är att vara sjuk och att det är coolt att skada sig. Vilket jag vet att det finns de som gör! Och de gör knappast någon nytta!



Jag önskar att det hade funnits samma tillgång på info och samma möjlighet att hitta människor med liknande problem när jag växte upp! Så jag tror att det kan hjälpa!



Och Jämför inte Saari med Berny som ni har gjort här...det finns inga likheter där!



Och varför engagerar man sig i att läsa något som man uppenbarligen inte är intresserad av? Är det bara för att kunna störa sig på saker eller vad. Man måste ju inte läsa alla bloggar om man inte är intresserad...



2010-12-09 @ 12:08:32
URL: http://thinas.bilddagboken.se
Postat av: Anonym

I jämförelse är Berny rätt häftig.

2010-12-10 @ 14:59:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: