Lördag.

2010-08-07 @ 22:19:15

 

 

Idag följde jag med till en vän och hennes flickväns kärleksnäste utanför stan. Jag är glad att jag hängde med, för vi hade väldigt roligt. Jag hade aldrig varit där förut, så det började med att jag stövlade in hos grannen som hade dörren öppen. Jag tog för givet att det var C och M som låtit dörren stå öppen för oss, men när jag hörde en mansröst vände jag direkt och sprang in till rätt lägenhet. Där fick jag världens myskramar! Och grannen verkade inte vara sur för att jag klivit in i fel lägenhet.

 

Vi fikade go'fika och hamnade plötsligt i en politisk diskussion. Alla hade något att säga och hade intressanta infallsvinklar kring ämnena. Det ämne där det gick hett till var partipolitik, och det stod snabbt klart vilket block alla skulle lägga rösten på - på ett eller annat sätt.

 

Självklart formas man politiskt av sina förutsättningar. Föds man med silversked i mun så vill man knappast bli av med den. Och föds man utan någonting tycker man att det är jävligt orättvist. Sedan finns det ju så mycket annat som spelar in och jag har personligen ändrat åsikt tusen gånger. De flesta partier vill ju att det ska bli bättre för alla, de har bara olika tillvägagångssätt.

 

Jag tänker gå till varenda valstuga på rådhustorget och fråga "Varför ska jag rösta på er?", samt berätta om min livssituation. Det kommer nog bli tuffast att gå till moderaterna eller kristdemokraterna, tror jag. Jag tar det här med bidragspolitik väldigt personligt, miljöpolitik är också viktigt för mig men inte personligt på samma sätt.

 

Det stör mig att det inte finns ett rent socialistiskt parti. Sossarna har blandat sig med blått och är inte röda längre utan lila, och vänsterpartiet - är de kommunister eller socialister? De verkar ha väljare av båda slagen.

 

Det handlar om att rösta på det minst dåliga alternativet.

 

Nåväl - efter fikat blev det rökpauser och Wii-spelade. Och gissa vad - JAG ÄGDE! Nybörjartur kallas det. Efter det for vi hem till mitt boende och jag ser verkligen fram emot att hälsa på dem mer. De är så lyckliga ihop, C och M, det är så vackert! Vi ses definitivt på Pride i september!

 

Marika tog en bild på min klädsel idag:

Zebra from head to toe.



xoxo Saari
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: