Olofsfors-runda.

2009-10-17 @ 00:21:13
Att vakna av sin ömma moder lagom sent på morgonen är hur mysigt som helst faktiskt.

Jag och mamma har "gjort samhället" idag. Först åkte vi till Olofsfors och fikade på Kafé Anno 1762, sedan fortsatte vi till Lagårn. Där kollade vi in affären där en ny hantverkare jobbar, hon är glasblåsare och gör de vackraste tingen. Jag ville ha hela hennes utbud. Speciellt halsbanden, ljushållarna och de fantastiska julgranskulorna. Hon hade ställt en svartmålad björk i butiken och dekorerat med julgranskulorna av glas och jag insåg att om jag ska ha en gran, så ska det vara en svartmålad björk! Så stylish!

Sedan hälsade vi på i garnboden och åkte vidare till ICA. Efter det fick jag se den omtalade "Ägg-akuten", ett ställe där man kan gå vilken tid som helst på dygnet och köpa ägg. Man bara räknade ut hur mycket man skulle betala och la pengarna i ett rör, tog äggen och gick. Det skulle aldrig fungera i stan, inte för att folk INTE snor ägg från ägg-akuten i Nordmaling men för att det finns en större mängd i stan som faktiskt skulle stjäla. Jag har verkligen vuxit in i rollen som stadsmänniska när jag jämt tänker på att folk stjäl.

Vi åkte hem och mamma började göra hemmagjord pizza, och så färgade mitt hår. Mamma och pappa kollade skeptiskt på mitt hår, för jag har faktiskt inte en dödligt lång utväxt, och mamma sa att "sara bryr sig med om sitt utseende när hon mår bättre". Det är så sant som det är sagt. Jag brukar sällan färga håret innan jag har en utväxt på minst 15cm.

Det gick... nä, det gick inte smärtfritt. Jag är håröm, inte som förr, men ändock håröm. "Den som vill vara fin får lida pin" fick jag höra och upprepade själv för miljonte gången. Det har mamma sagt till mig ända sedan jag var liten och hon försökte göra söta frisyrer på mig. Då vägrade jag lida, men numera vill jag ju vara fin! Så då lider jag en stund och skiner senare.

Färgningen blev bra, mamma är bra!

Middagen var väldigt god, men pappa var stressad och skulle iväg för att forsla instrument fram och tillbaka. Min pappa är rockstjärna och har ett gig imorgon. Eller, countrystjärna kanske man ska säga. Han har ju spelat på Gumboda countryfestival där Kicki Danielsson var efterband ;)

Har klinkat på gitarren lite nu och då hela dagen. Jag håller på att lära känna henne. Hon är vacker och mystisk med alla sina överraskningar, ikväll pluggade vi in henne till stereon och jag förundrades över ljudet. Det är här så kul som det kan bli, jag har en gitarr! Så spelade pappa upp en låt för mig med The Shadows för att inspirera mig till hur man kan kompa på olika sätt med gitarren. Gitarrkompet var helt omöjlig, sanslöst snabb. Skickligt. Och för mig är det bara att nöta, nöta, nöta tills det inte finns någon hud kvar på fingertopparna.

Jävlar vad hon är vacker. Jag ska fota henne imorgon.

Imorgon är det höstmässa och sedan vinkväll med underbara Maari!

Fick ett mail från en faster idag, de är i Frankrike nu och på måndag opereras min kusin. Jag hoppas och tror med hela mitt hjärta att det kommer gå bra. De finns i mina tankar.
xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: Maria

Ojoj, hoppas det går bra med operationen. Jag är på väg till en vän på Sofiehem, ska på Corona(!) haha får se hur det blir, jag har inte varit där sen 2005! Då kom väl du inte ens in dit skulle jag tro haha, så lustigt. De fick inte tag i ngn Muurikka, så det blir inte souvas i helg på Hera. Synd.

2009-10-17 @ 19:43:58
URL: http://villsombaravarajag.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: