Efter valet.

2014-09-15 @ 18:45:52
Idag sörjer jag. Jag sörjer för att sveriges rasister har talat. Nervositeten över framtiden är stor. Jag är nervös därför att jag är en ung kvinna, jag är en HBTQ-person, jag är sjukskriven på grund av psykisk ohälsa som för övrigt inget parti tagit upp under valdebatten.
 
Jag är uppriktigt ledsen över gårdagens resultat.
 
Jag fick en fråga om jag känner bloggerskan Jhna Netzell som uppenbarligen sympatiserar med Sverigedemokraterna. Jag och Jhna är inte vänner utan internetbekanta, jag skulle gärna vilja bekanta mig mer med henne. Jag anser att man i regel kan vara vänner även om sina åsikter skiljer sig åt, jag har som exempel en vän som är med i Liberala partiet och jag har helt enkelt valt att inte diskutera politik med henne eftersom det skär sig.
 
Men - och detta är ett viktigt men: jag kommer aldrig att förstå Sverigedemokraternas väljare, inte ens Jhna. Jimmie Åkesson talar om en nolltolerans mot rasism inom partiet, men det är rasister som röstar på SD. Även om Åkesson själv inte är rasist så blir partiet rasistiskt genom dess väljare. Jag kallar inte Jhna för rasist, jag vet inte hur hon tänker eller vad hennes värderingar ligger, men däremot påstår jag att alla rasister i landet har hittat ett parti som driver deras frågor i invandringspolitik.
xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag känner samma sak angående vården och framtiden. Oro. Sorg. Det här känns inte bra alls.

Såg att någon kommenterat Jhna. Hon är inte sverigedemokrat utan snäppet värre, dvs med i Svenskarnas Parti som är ett nazistiskt parti. Tänkte bara rätta där. Hennes snubbe är också med. Jaja.

Nej, kommer inte förstå tanken. Det är inte bara invandrarfientliga (pratar om SD nu) utan även kvinnofientliga och hbtq-personer lär inte ligga bra till heller. Usch...

2014-09-15 @ 19:54:35
Postat av: Jhna Netzell

Hej hej. En fågel viskade i mitt öra att mitt namn nämnts på Saras blogg så jag ville in och titta. Och då tänkte jag passa på att förtydliga vissa saker.
Jag anser att vi behöver styra om det här landet och att göra det på ett riktigt sätt har liksom blivit en viktig fråga i mitt liv. En kärnfamilj och en stabil grund är något som är aktuellt för mig, men för att kunna känna sig trygg i sitt hem behöver man också kunna känna sig trygg på gatorna, säker i sin stad, icke hotad i sitt land.
Jag anser mig vara nationalist, inte nazist.

2014-09-15 @ 20:16:51
URL: http://nattstad.se/jhnanetzell
Postat av: sorg

jhna. du kan också anse att du är en fjäril och ändå anser jag att det inte ändrar särskilt mycket. finare ord som "snyggar till" hatet ändrar inte vad partiet och du står för.
du sympatiserar med ett parti som de allra flesta andra i detta land skulle definiera som både öppet rasistiskt/främlingsfientligt och säkerligen nazistiskt. du har aldrig funderat på varför hela städer ställer sig upp för att protestera mot politiken (hatet) ni bedriver?

jag känner mig mer otrygg på gatorna på grund av svenskarnas parti än av människor som flytt krig och förtryck.

2014-09-15 @ 21:51:13
Postat av: Anonym

och din kille har för fan en hitlermask på en bild. kanske är ett skämt...men sjukt smaklöst i så fall. om man nu är med i ett parti som de flesta andra tycker är nazistiskt kanske man ska skippa hitlermaskerna.

2014-09-15 @ 22:00:42
Postat av: M

som en person som kommer ifrån krig, och har bott lite överallt i världen innan Sverige....
jag anser att Sverige är mitt hem.
jag har bott här sedans jag var 7 år.
att det finns människor som Jhna som sympatiserar med nazister & öppet kallar invandrare för djur(???)
gör mig rädd och äcklad.
jag vill gärna se henne vädra sina åsikter utanför internet & utan sitt "gäng".

2014-09-19 @ 11:03:12
Postat av: jessica

Jag och johanna har inte pratat på ca ett år och har inte kallat mig hennes vän på länge men jag klickade mig in på hennes blogg för att se om det går bra för henne vilket det verkar göra och det gjorde mig glad men jag blev oerhört besviken och illa till mods när jag såg det där..

2014-10-02 @ 13:17:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: