En del av min inre dialog.

2014-06-22 @ 16:09:03
Jag sov på tok för länge idag, men kanske behövde jag det. Åt frunch på stående fot, sedan begav jag och Mary oss till boendestödet. Idag var vi de enda där. Det brukar bli så ibland.
 
Söndagar är alltid knökiga och jag längtar efter vardagen som vanligt. Tur att den snart är här. Då blir det mer diciplin och ett mer inrutat liv. Framför allt måste jag börja laga riktig mat, jag tror inte att det är bra för mig att leva på flytande näring i mer än någon dag. Det är mycket som står i startgropen nu, som att skriva under vissa tider och göra skillnad på vardag och fritid. Jag har insett att det kan vara det som stör mig mest. Jag är inte tillräckligt frisk ännu för arbete eller pluggande, men jag ser min terapi som ett arbete, hemmet som vardag och stunder då jag bara läser, sover, umgås med Mary eller andra, eller ser på TV som fritid. Det låter så simpelt att få ihop det på det sättet men det är riktigt svårt för mig. Det är nästa veckas stora projekt.
 
Jag ska öva mindfulness mer och inte sitta vid datorn i mer än 10 minuter åt gången om jag inte gör någonting speciellt. Att slösurfa tar mycket tid som jag kan förvalta på andra, mer givande sätt. Jag kan sitta i timmar med min laptop och göra ingenting. Nej, jag vill fylla mina dagar med liv.
 
Det stora problemet är min oförmåga att fokusera. Jag kan prata om det och sätta upp regler för mig själv, men jag lyckas inte alltid följa dem. Jag kan snacka väldigt mycket, men i praktiken är det svårare. Framför allt är jag trött och seg på grund av medicinerna eller styrs av ångest, nedstämdhet och allmänt dåligt mående. Hade jag klarat att sköta allting felfritt så hade jag antagligen inte heller behövt vara sjukskriven. Som sagt, när jag verkligen har mitt arbete, min vardag och min fritid så kan jag ta nästa steg men här och nu så fungerar det inte och jag behöver all hjälp jag kan få.
 
Nu ska jag ta på mig lurarna och skriva lite. Ha en fortsatt trevlig söndag så ska jag försöka ha detsamma.
 
PS. Mamma och pappa seglar just nu till Trysunda, jag är så otroligt sugen på att segla!
xoxo Saari
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: