Det växer under granen samt Jehovas vittnen.

2014-12-11 @ 12:33:20
 
 
 
 
Nu börjar det bli en hög på golvet vid julgranen. Mysfaktor!
 
Jag slocknade på en sekund igår kväll. Hela dagen hade gått åt till julpyssel och det tar liksom aldrig slut! Men det är kul, jag gillar att fila på mina julklappar.
 
Det är ganska lugna dagar nu, men jag och Mary har jobb att göra. Vi ska träffa RSMH och presentera 12:e septemberrörelsen och det är lite nervkittlande, och nästa vecka har vi ett sista öppet möte med rörelsen innan jul. Sedan kommer vi vända fokus på vår hemsida, blogg, och vårt forum.
 
Mary fick en fråga på sin blogg angående varför vi har bibelstudier med Jehovas vittnen. Folk omkring mig har också reagerat. Det är någonting som kanske låter konstigt men jag vill lugna alla oroliga, för jag är inte benägen att gå med i en sekt. Däremot har jag länge velat diskutera religion med Jehovas vittnen mer genomgående men förstått att det ska ske på deras villkor. Därför blir det så kallat "bibelstudier", en person kommer hem till oss och vi går igenom deras fickbok "Vad lär bibeln?" samt läser ur bibeln. Det är sjukt intressant faktiskt, jag förstår hennes övertygelse som ett vittne men hon bekräftar faktiskt bara myterna kring sekten.
 
När jag pratar med vittnet så är jag respektfull såklart. Jag respekterar henne som människa men jag kan inte respektera religionen. Jag sitter bara och försöker förstå under våra sessioner som är på ungefär en timma varje måndag. Jag blir upprörd, men jag visar det inte. Det pyser ut när hon gått. Däremot så frågar jag väldigt mycket om hur Jehovas tänker kring saker och ting. Sedan tycker jag att oavsett vad man tror, så kan det vara bra att ha läst lite ur bibeln faktiskt. Jag vill i alla fall veta vad jag pratar om när jag diskuterar religion och det är ett så fruktansvärt intressant ämne.
 
Jag undrar stilla hur det känns för henne, som kommer till Satans näste varje måndagkväll. Hem till ett samkönat par som tror på andar, har julpynt överallt och julklappspyssel som tagit över lägenheten. Personifieringen av hedningar och syndare!
 
Men jag vill förstå. Och jag är nyfiken. Jag är inte elak på något sätt men kommer inte heller dras ner i en sekt.
 
Nu ska jag leta någon form av lunch och dra igång dagen på riktigt. Det har varit lugnt och fint hela förmiddagen men det är dags att dra upp ärmarna och smutsa ner sig i grovarbete.
 
xoxo Saari
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: