Läkarsamtal.

2014-08-15 @ 16:28:04
Jag sov väldigt gott i natt. Jag gick upp med Mary idag och kände inte behovet att gå i säng igen. Kan det här vara en glimt av liv?
 
Jag har skrivit mycket om mediciner i bloggen, tro inte att detta inlägg blir en avvikelse.
 
Klockan 13.00 infann jag mig hos min läkare och vi började genast gräva i mina problem med krampande tunga och spända käkar. Han försäkrade mig om att det inte berodde på tardiv dyskinesi utan att det kunde snarare vara extrapyramidala biverkningar. Han verkade dock konfunderad över att Pargitan som är en biverkningsmedicin inte fungerat och frågade mig om jag kunde tänka mig att ta en injektion Akineton. Kör hårt, sa jag, så jag fick följa med in på ettan och få en spruta i skinkan. Efter det fick jag sitta och ta det lugnt och låta medicinen verka.
 
Tyvärr gav det inget resultat. Än en gång kliade min läkare sig i skallen, injektionen borde ha hjälpt.
 
Solian ska sättas ut och Seroquel får ligga kvar. Jag känner mig redan piggare efter att ha skurit ner på båda medicinerna. Jag tiggde om att få ta bort Seroquelen också men där drog min läkare en gräns. Seroquel är den enda medicinen som haft effekt och som jag stått ut med. Jag blir nog fast med den hela livet men då får det väl vara så. Jag har accepterat det.
 
Nu förstår jag tarotläggningen som Olivia gjorde igår när hon hälsade på. Den stora bilden var en förvirring, och idag blev det minsann förvirrat.
 
Jag börjar lära mig att leva med kramper i tungan. Jag har snabbt lärt mig att dölja den genom att ta pauser när jag pratar. Jag förklarade för min läkare att munnen beter sig som om jag äter något jättesurt och han sa att det såg ut som att jag tagit en sur godis som jag suger på. Så helt fullt kan jag inte dölja detta problem...
 
Jag ska gå och ta blodprover på måndag. Förhoppningsvis kan man också se någonting som skulle orsaka att jag plötsligt drabbats av kramper i tungan. Jag har inga andra kramper i kroppen vilket är positivt.
 
Nu tar jag helg. Rizzoli & Isles ikväll och mys. Imorgon är vi bortbjudna till Baggböle, det ser jag fram emot. Nu ska jag peta lite på Mary och acceptera min käft som den är.
xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: Anonym

Hoppas verkligen det ordnar sig för dig och att du slipper problemen med tungan och munnen. Låter fruktansvärt jobbigt. Din läkare verkar dock insatt och du får hjälp med det. Håller tummarna för dig här nere i Sthlm.

2014-08-16 @ 09:46:37
Postat av: Anonym

Apropå det där med att vara fast med en medicin hela livet så borde du läsa boken Pillerparadoxen. Har själv fått höra att jag skulle behöva äta medicin hela livet (för bipolär sjukdom) och trodde själv på det också. Men till sist var det ingen medicin som hjälpte längre och då bestämde jag mig för att prova utan. Jag har mått mycket bättre sedan jag slutade medicinera, ingen hypomani, bara lindrig ångest och nedstämdhet i perioder och så har det varit i många år nu. Men jag trappade ut medicinerna väldigt långsamt, när jag försökt sluta tvärt har det havererat.

2014-08-17 @ 19:12:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: