Svar till Lina.

2013-10-21 @ 18:46:02
Jag känner att jag skulle vilja ge svar på tal när det gäller en kommentar jag fått idag från Lina:
 
"jag måste erkänna att det är tragiskt att läsa din blogg. ni är ju inlagda i "omgångar", ena månaden hon, nästa Du.... ni kanske borde testa behandlingshem? menar inget illa med det, bara försöker förstå hur fan ni resonerar. det är ju sjukare än sjukt, det ni håller på med. tror aldrig ni kan må bra när ni lever på det sättet ni gör."
 

Det är en högst relevant fundering, men ställt på ett fult sätt. Det är ju faktiskt så att jag och min sambo det senaste året näst intill "bytt av" varandra på slutenvården. Det är ett problem som vi försöker lösa, och du vill veta hur "fan" vi resonerar. Jag kan bara tala för mig själv och kommer bara delge vissa saker jag och Mary pratat om eftersom det är väldigt privat och för att jag inte ska sätta ord i hennes mun.
 
Vården inte funkat optimalt för någon av oss. Jag har visserligen ett rätt bra skyddsnät och jag har minimerat mina inläggningar jämfört med förr, samt att jag inte skurit mig på snart tre år. Anledningen till det är att jag vet att vårt förhållande inte skulle hålla om jag var så självdestruktiv.
 
Det var inte alls tänkt att jag skulle varit inlagd så länge som jag var nu senast, men ibland blir inte saker som man vill. Mary har inte alls samma skyddsnät som mig, men hon arbetar för det. VI arbetar för det.
 
För att få vårt förhållande att fungera så har vi som tumregel att ta hand om sig själv i första hand, och varandra i andra hand. Det skulle inte fungera om vi skulle försöka hjälpa varandra och glömma oss själva. Vi har en vision om en dramafri vardag, ett svenssonliv med guldkant, en ljusgrå vardag. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag sticker inte för att det är svårt. Min kärlek för henne är... det är svårt att hitta ett ord för det. Jag har aldrig älskat någon på det viset.
 
Jag har varit på behandlingshem, flera stycken, och jag har aldrig klarat mig så bra som jag gör idag. Saker löser sig sakta men säkert för Mary också och vi har ett seriöst förhållande och vill gifta oss en dag. Det här är inte en flinga mellan två psykiskt sjuka kvinnor, det är ett långvarigt förhållande. Hon har likt mig lagt bort det självdestruktiva, även om det besöker oss båda.
 
Vad jag vill säga är att det inte är lätt, och att vi får kämpa väldigt hårt. Men kärleken är solid och jag älskar att få höra människor se oss skina tillsammans. Vi ska ha ett parsamtal med våra KANS:ar och min läkare för att reda ut oredan. Det är inget fel på kärleken, det som är fel är medicinjusteringar, bipolära/psykotiska skov och så vidare. Framtiden ser ljus ut, för vi har samma mål och älskar varandra, jag tror på hennes styrka och jag har faktiskt börjat lita på min egen också.
 
Om du fortfarande tycker att det är sjukare än sjukt så är det synd för dig. Jag har hittat min blivande brud och snart firar vi 3 år som officiellt par. Det som tagit oss hit är ärlighet, hårt jobb och kärlek. Jag är inte nöjd med hur saker ser ut nu när vi i princip bytt av varandra på slutenvården det senaste året, men jag lever inte bara i nuet utan tänker konsekvent och framåt.
 
Resten är privat. Jag har redan varit väldigt personlig och jag förstår att det är svårt för dig att se vad jag ser när jag inte ger alla detaljer och inte släpper in er läsare i det allra djupaste. Huvudsaken är att jag och Mary är på samma sida helt enkelt. Så var så god och tyck saker, men förstå också att du inte känner till alla omständigheter och därför inte kan döma mig/oss.
xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: Anonym

jag tycker ni är starka. jag hade inte orkat med en relation där min partner varit sjuk och legat inne så ofta. Men det är starkt att det finns sådana personer som ni som gör det. för kärleken lyser igenom i inläggen. och ni är ju inte sjuka för att ni vill det.det är ju en sårbarhet. jag har själv bipolär och jobbar på att bli frisk. och har en sambo som hjälpt mig att bli friskare. för mig var det viktigt med en frisk sambo, men det är olika för alla .och jag ser inte er 2 som 2 psyk fling. tycker den kommentaren vad förbannat onödig. har sett psyk fling. och de är inte vackra. men ni kämpar faktist extremt hårt och mycket. och det ska ni ha credd för det är så inspirerande. inte kul att läsa om att ni mår dåligt. men ser ju att ni jobbar på det. och du har inte skurit dig på jätte länge och det är så starkt.har kompisar som kämpar än med det beteendet.

2013-10-21 @ 19:25:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: