Anhörigas rätt?

2013-11-01 @ 16:19:26
Idag blev mary utkastad från avdelningen. Vi hade en annan plan med permissioner innan utskrivningen för säkerhetsskull, och vi pratade om det med en skötare. Hon sa att det redan var bestämt att Mary skulle skrivas ut och jag sa att jag inte ville gå innan vi fått prata med läkaren.
 
Men det gillades inte. Läkaren tog sig tre minuter och jag försökte prata med henne men fick inte en syl i vädret. Jag tycker ändå att jag som anhörig och sambo måste få ha ett ord med i saken. Läkaren "beklagade" och jag försökte åter igen förklara vad vi bestämt tillsammans men hon sa tack och hej och skyndade sig till ett annat möte.
 
Jag tycker att det var riktigt fult gjort. Jag har träffat så många läkare i mina dagar, särskilt inom psykiatrin, och fått olika bemötande. Idag träffade jag avdelningsläkaren som nära anhörig och hon ville inte diskutera saken med mig eller Mary för den delen. Det var bara tack och hej.
 
Det är frustrerande, för det handlar faktiskt inte bara om Mary. Det handlar om mig också, och om oss. Det handlar om adekvat vård. Nu är hon åter igen utskriven till ingenting, de pratade ingenting om uppföljning eller dylikt. När det gäller min egen vård så är det viktigt för mig att ha Mary med på möten eftersom hon ser saker som jag själv inte upptäcker i mig själv. Det funkar såklart andra vägen också. De borde ta hjälp av anhöriga i sina beslut, så länge patientens önskningar respekteras såklart.
 
Jag är riktigt besviken, jag vill ju ha hem min babydoll men på rätt sätt så att säga. Jag brukar personligen alltid gå på permissioner innan jag skriver ut mig. Det känns som det enda sunda sättet att göra en sådan förändring på. Framför allt tycker jag att de som bestämmer åtminstone kan LYSSNA. De behöver inte hålla med, bara de lyssnar och tar in.
 
Jag måste gilla läget, även Mary. Vi har godis och filmer och framför allt varandra nu i helgen. Jag har tänt ljus i hela vardagsrummet (brandrisk stor) och ska strax gosa ihop mig med Mary och ha en fin samhain/halloween/allhelgona.
xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: Nina

För det första,vilken ful header... Och det är så uppenbart att du ser upp till Berny pålsson,och försöker härma henne. Var dig själv! Herregud människa, störda,svaga pundar Tjejer mellan 14-20 år såg upp till Berny för ca 10 år sedan. Och du ser sjukt överviktig ut...Om du går ner sisådä 30-40 kg(hur mycket väger du?) så kommer du nog må bättre,och dina armar ser sjukt äckliga ut!!! Hur tänker du egentligen när du gör sånt där? Tänker du inte på att du kommer se ut som att du har träffat på freddy krueger???

2013-11-01 @ 21:08:04
Postat av: Anonym

Du borde äta frukt,nötter och grönsker istället för godis! Usch skäms du inte över hur du behandlar din stackars kropp??? För att döma utav dina bilder så e du kraftigt överviktig. Du kommer att få en hjärtattack innan du e 40... Jag tycker synd om dig och jag hoppas verkligen att du nån gång inser att din kropp är ett tempel!!!!

2013-11-01 @ 21:12:07
Postat av: Jonas

När man skriver en kommentar så här, så borde man fundera på vad det man skriver, faktiskt säger om en själv.

Att projicera något om sig själv på en annan människa. T.ex. att man är rädd för att inte passa in.

Ja är mycket för liknelser och symbolik. För mig har Aikido betytt mycket, eftersom vi tränar att falla på rätt sätt där. Och likaså borde vi träna på att falla när livet blir svårt.

De var därför jag vände Exit skylten upp och ner, så att jag skulle bli påmind om att bästa sättet att komma ut, var att ramla.

2013-11-02 @ 01:28:10
Postat av: Linn Brömster

Nina och Anonym kanske ska skaffa sig bättre sysselsättning än att läsa bloggar som så uppenbart inte faller dem i smaken för era kommentarer var faktiskt det vidriga här.

Älskar idioter som sitter anonyma bakom en skärm, själva långt ifrån perfekta och öser dynga.

2013-11-02 @ 06:01:42
Postat av: sara

Fattar inte varför anonym och Nina känner att de har behov av att skriva sådana där kommentarer. Sjukt onödigt och rent av elakt. Ta inte åt sig av det Saari!

2013-11-02 @ 13:46:03
URL: http://sarastraning.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: