Galna kattungar.

2012-08-29 @ 17:07:41
Jag hade ingen jacka idag när jag drog ner på stan, utan bara min tunika. Jag bad dem klippa av mitt patientarmband för jag vill inte att hela jorden ska veta att den här tjejen minsann är en psykpatient.
 
På bussen hem hade jag flera påsar. En tant erbjöd sig att bära en men jag avböjde. Plötsligt började hon prata om sin kattunge som hon försökt bada men att det inte gick så bra, att katten gillade att dricka ur vattenkranen men inte stod utmed ett bad och jag svarade "åh", "aha" och "jaså" samtidigt som jag undrade varför i hela helvetet hon började berätta ändlösa anekdoter om sin katt. Sedan föll poletten ner! Hon trodde nog att jag blivit riven av en katt.
 
Det är skönt att det bleknat så mycket. Snart kan jag kanske skylla det på en cykelolycka när jag inte känner mig bekväm med att diskutera mina ärr? Eller galna kattungar.
 
Jag önskar min hud tillbaka. Jag vill tatuera mig men i så fall måste jag slipa ner ärren eftersom det finns en tydlig textur. Jag kommer aldrig kunna göra det, för jag kommer aldrig kunna vara säker på att jag inte skadar mig igen. sorgligt men sant. Men, kära vänner, nu är det över 1 år och 9 månader sedan jag skar mig sist. En ständig kamp, men jag har klarat mig långt.
 
Jag minns hur jag lovade att bjuda min fästmö på en resa till New York när jag varit skadefri i 1 år. Jag tror att jag inte trodde att jag skulle klara det. Istället belönar jag mig själv med skadefriheten i sig. Belönar mig med att inte straffa mig själv, belönar mig med att ha blekta ärr.
 
 
 
xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: M

you go gurl!
jag har inte skadat mig på 3 år.
tatuerade dock över ärren, för att vara säker på att aldrig någonsin skada mig igen.
visst känns det befriande? att inte behöva ha självskada som ett 'val' när man mår dåligt, option på engelska.
till skillnad från dig så var det mest ärr efter att jag hade fimpat cigg på armen.
några, väldigt få skärsårs-ärr dock.

hoppas du & mary snart båda mår bättre så ni kan njuta av livet, men framför allt varandra :)
kram

2012-08-29 @ 21:35:08
URL: http://deadpassive.blogspot.com
Postat av: Anonym

Jag tror inte riktigt på att skylla på något annat när man har skärsår. Nu är det ingen som har frågat om mina ärr (bara tittat), men om så var fallet skulle jag säga som det var. Om man skyller på något annat bidrar man till den dåliga attityd till självskadare som finns i samhället. Det är inte ett problem som man bör skämmas över. Det är en sjukdom som behöver tas hand om.
När man har bleknade ärr är man en förebild för de som fortfarande kämpar.

Nu menar jag naturligtvis inte att man t.ex. ska vara rädd för att gå vidare och tatuera över sina ärr eller ta bort dem om man är väldigt obekväm med dem (varje person ska göra det som är rätt för denna), men vi som behåller ärren ska inte behöva skämmas eller ljuga.

2012-08-30 @ 21:31:42
Postat av: Jazzy

Det är riktigt lång tid, du ska verkligen vara stolt över dig själv! :)

2012-09-01 @ 20:01:11
URL: http://jazzyjazzy.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: