Svar till ställda frågor.

2011-11-20 @ 15:04:14



Vilken är den bästa boken du har läst?


Jag har så svårt att välja en. Min första riktiga förälskelse var Glaskupan av Sylvia Plath, i samma veva läste jag Borderline av Caroline Kraus som tog mig med storm. Hela serien av Imorgon när kriget kom av John Marsden har jag läst otaliga gånger, alla sju böckerna plus de tre uppföljarna. Jag vill också nämna Inte som andra döttrar. Åh, det går inte att välja.


Vad har du helst för doft på rökelser och doftljus?


Vanilj och kanel, mjuka dofter som känns lugnande och renande. När jag vill fokusera på att till exempel läsa så brukar jag ha dofter som sticker ut lite mer, det skärper mina sinnen.


Hm.. är det obehagligt att det finns människor som läser bloggen utan att du ens vet vad dom heter?

Ja, ibland. Jag vill gärna att människor ska ge sig tillkänna, lämna en kommentar, ett namn, för när jag inte får respons på vad jag skriver så blir jag ibland osäker. Men obehagligt skulle jag inte säga att det är.


Lite konstig fråga kanske, men undrar hur många kvm du och Mary bor på? :P

Lite över 60kvm kanske? Minns inte riktigt.


jag har en fråga...
tycker du att det är rättvisst mot alla djur ni har när det alltid är nån av er som är inlagd?
jag tycker inte det är okej.
djur ska ha det stabilt.


Djur ska ha det stabilt, absolut. Därför har jag väntat länge innan jag skaffat djur. Att skaffa katter är nog ett av de största och mognaste val jag gjort, för jag har vänt ut och in på mig själv och funderat på om jag är redo. Innan jag tog över kattungarna så hade jag ordnat det ekonomiskt för en lång tid framöver, ordnat med flera olika kattvakter ifall jag skulle behöva bli inlagd eller åka bort så att det alltid finns någon som kan ta hand om dem när jag inte kan. Om jag tycker att det är rättvist? Ja, för mina djur mår bra. Det har varit en kärv höst, men varken jag eller Mary är inlagd jämt och ständigt. Faktiskt så har jag varit inlagd mycket mindre än tidigare år, utvecklats åt rätt håll, och just därför känner jag att jag är redo för att ha djur. Allt jag bryr mig om är att de har det bra, framför allt ser jag till att JAG mår bra för att jag ska kunna ge dem en trygg tillvaro.


Hjärtat! Varför har du frågestunder? :p

Haha, Josephine! Därför att jag undrar om folk undrar någonting, så att jag får ge svar och räta ut frågetecken.


Hur kom du in på det här med healing?


Jag blev intresserad av spiritualitet tidigt, och det föll sig naturligt för mig att vilja hjälpa människor. Jag bryr mig om andra. När jag som tonåring ansåg mig vara kristen så använde jag bön, sedan blev jag vilse i pannkakan och är nu väldigt intresserad av ockultism även om jag inte skulle bekänna mig till någon religion. Jag tror på karma, tror på healing och på att jag kan heala andra. Jag har fått den gåvan och därför bör jag utöva den så länge det blir positivt. Man måste vara försiktig med energierna, är man inte stabil själv så kan man göra det värre än innan man började. Jag healar med en pendel.


Hur ser ditt liv ut om fem år tror du?

Jag hoppas och tror att jag är gift med Mary, att vi bor lite större och att jag har ett fungerande liv med jobb och fritid. Jag vill skriva och komma någonvart, kanske bli publicerad eller åtminstone publicera mig själv. Jag är förhoppningsvis inte lika överviktig som jag är idag och behöver mindre stöd av psykiatrin. Jag måste acceptera att jag kan få äta medicin hela livet, och jag tror att framtidens mediciner kan ha mer verkan och färre biverkningar. Bil och körkort och kanske en liten knådd i Marys mage...? :) En ljusgrå vardag!


Vad tycker du om Berny Pålsson?

Haha, måste man ha en åsikt? Som författare tycker jag att hon lyckats beröra, hennes debut Vingklippt ängel fick mig att känna mig mindre ensam och hennes böcker är lättlästa även om de behandlar tunga ämnen. Hur hon är som person har jag ingen aning om, men jag håller mig ganska uppdaterad på skvallret eftersom hennes berättelser har intresserat mig. Människor ter sig att bilda team Berny eller team anti-Berny, men jag skulle vilja kalla mig hyfsat neutral.

Jag önskar att Berny skulle börja må bättre och kunna föreläsa, för jag har själv upplevt att röster uppmanat mig att skada mig själv men det är någonting som det inte pratas om så mycket. Om man tar fram det lite mer så kanske psykiatrin kan förbättras och hjälpa på ett bättre sätt.


Vill du resa någon särskild stans?

Just nu vill jag till Göteborg!


har du alltid "betraktat" dig som lesbisk? Eller när hittade du rätt i livet med din identitet?
vill även påminna dig om att du är en värdefull och fin vän. kram


Jag är bisexuell och när jag kom fram till det var jag inte redo att förstå det, tror jag. Jag förstod inte varför jag drogs åt tjejer också och trodde att det var fel, så för mig var det en ganska plågsam process att ens erkänna det för mig själv. Det var först någon gång i gymnasiet som jag "kom ut", innan dess hade jag bara trott att det varit något fel på mig.

Jag känner att min läggning blir mindre intressant nu när jag är i ett seriöst förhållande, det är inte läggningen som är det viktiga utan det är kärleken mellan mig och min flickvän.

Och tack Mikaela, du är också en fin och viktig vän!


xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: mikaela

du har helt rätt, det är kärleken som är det viktigaste inte vilket kön man älskar

2011-11-21 @ 12:17:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: