Bollen är i rullning.

2011-11-18 @ 14:36:51
Nu börjar det hända saker, äntligen. Jag står redo på startbanan.

TIPS (tidigt insjuknande i psykos) ringde mig idag och vi bokade in ett studiebesök. Jag är egentligen inte tidigt insjuknad, men det här är den bästa hjälpen jag kan få i dagsläget. Mina nuvarande terapeuter anser att de inte har kompetensen för min problematik vilket kanske stämmer. Kanske har vi arbetat med mig från fel ände?

Vad jag vet om TIPS är att de vanligtvis sveper in tidigt när någon får psykos (duh) och informerar om sjukdomen samt skapar ett nätverk kring patienten. Jag vet inte vad de kan göra för mig, jag antar att det är det som vi kommer gå igenom så småningom. Jag känner mig dock trygg med att jag har viss sjukdomsinsikt och att de arbetar med patienter som mig, det borde bli bra.

Idag har jag också varit på mitt gamla boende för att ha samtal med min socialhandläggare. Förra terminen hade jag bildterapi och vill starta upp det igen, så under mötet beslutades det att jag får ha bildterapi igen med Marika. Mary ska också få ingå i arbetet.

Äntligen någonting jag kan ta på. Äntligen struktur. Jag har tagit mig långt, men jag kan ta mig ännu längre med rätt hjälp.


xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: Vinter

Så skönt att du får hjälp från några som har erfarenhet av din problematik.

2011-11-21 @ 07:53:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: