Jag är trött som en stock som är trött, jag är jättetrött!

2011-05-10 @ 17:23:32
Föregående dikt skrev jag när jag låg i sjukhussängen i helgen. Inte för att jag upplever det just nu, men för att jag gör det från tid till tid. Nej, poesi borde jag hålla mig ifrån men det kommer ändå en poesispya ibland.

Jag tycker bättre om att skriva i novellform, eller skriva blogginlägg (duh). Jag arbetar alltid med någonting, mer eller mindre aktivt. Tyvärr har jag inte den diciplin som behövs för att faktiskt avsluta ett projekt. När jag är hypoman så skriver jag fort. Då skriver jag böcker i huvudet och jobbar dag och natt med idéer - allt i mitt huvud.

Det är lite varningsflagga på mig nu. Jag känner att jag blir riktigt uppvarvad emellanåt, det är svårt att slappna av och trots att jag är trött i kropp och själ så är hjärnan överaktiv.

Igår kunde jag inte somna. Jag använde alla mina trick - räkna mina andetag från 20 och nedåt för att sedan börja om, tänka att jag sjunker djupare ner i sängen efter varje andetag, lyssna på mina andetag och andas med magen, spänna mig och sedan slappna av. Gå till mitt mindfulness-ställe (järnäsklubb, havet) och när jag driver iväg i andra tankar så noterar jag det at fokuserar åter på övningarna.

Tillslut blev jag faktiskt arg på mig själv. SOV FÖR I HELVETE. Jag steg upp och satte mig vid datorn, skrev ett mail om min insomnia till mina terapeuter och svalde sedan nästa kvälls tabletter. Sedan fick jag ro, tillslut.

Vaknade innan väckarklockan. Jag är så trött men ändå så pigg.

Idag har jag varit hem till mina killar, sedan köpt skor av Mary på Skopunkten på stan och shoppat lite this and that. Nu vill jag inte ta av mig de finare paret, jag känner mig söt i dem!


xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: Maria

Något jag gör när jag inte kan sova (har också sjuka sömnbesvär), som faktiskt brukar fungera löjligt bra är att rabbla saker i bokstavsordning, typ länder (Argentina, Burma, Chile... osv, du fattar), fula namn, maträtter, filmer osv.

Att lista upp sjukt tråkiga saker (20 tråkigaste hushållssysslorna osv) är med rätt effektivt.

Komma på x antal synonymer till ett ord.

Att i detalj redogöra vad du drömt nyligen (ej mardrömmar/liknande) alternativt tänka på när någon berättade vad den drömt är med sömngivande då det inte finns något tråkigare.

Försöka komma ihåg varenda plagg du har i din garderob.

Well, det kanske inte är några tips på raketforskningsnivå, men absolut värt att pröva.

2011-05-10 @ 23:57:18
Postat av: Vinter

och jag ligger på min spikmatta...

Fast det är nog för att jag oftast reagerar tvärtom. Jag har för mig att man ska bli pigg av dem...



Inte för att jag har så svårt att sova direkt. Mina sömnproblem stavas nog oftast busiga katter.

2011-05-11 @ 07:41:55
Postat av: Anonym

har du en syster som bloggar?

2011-05-11 @ 14:09:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: