Saknas det en flik?

2011-04-05 @ 16:59:47
När jag fick diagnoserna GAD, senare borderline och slutligen bipolär II så kände jag direkt att "aha, nu förstår jag". Jag förstod varför jag var som jag var, jag kunde applicera diagnoserna på mig själv och känna att de stämde översens med mina symptom.

Därför hade jag en flik under headern som hetter "Diagnoser", där jag beskrev dem utifrån mitt perspektiv.

Nu har jag tagit bort den delen. Det finns fortfarande en kategori angående mina diagnoser, men min nuvarande diagnos, bipolärt schizoaffektivt syndrom, är svårare för mig att förstå och därför varken kan eller vill jag skriva en text om det. Jag har läst på wikipedia (eftersom det knappt finns någon annan information om sjukdomen), men det är svårt för mig att applicera den informationen på mitt liv. Jag har helt enkelt inte koll på om diagnosen verkligen stämmer och vad som är mina symptom. Det är en tung diagnos och jag känner mig inte lättad utan bara förvirrad.

Så tills vidare har jag inget att säga.


xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: Fd. grannen mitt emot

Ja, fina du...

En klok man sa till mig: Catharina, diagnoser är en färskvara.

Just nu är jag inne på min 3:e i raden på 3 år. De som föregick min nuvarande är avfärdade och att lära sig förstå sig själv utan hjälp eller tillräcklig information från vården är helt sjukt!!!

Ibland undrar jag om de som är våra sk. "vårdare" kan något själva utan istället tar till närmsta bäst tänkbara för att få tyst på oss?

I mitt fall har det i alla fall varit så och DET är inte ok. Varken nu eller framöver!



Förstår om du inte orkar när man "klassas" om gång på gång och kanske någonstans inte förstår och känner igen sig i det "dom" säger att vi lider av...



All kärlek till dig!!!

2011-04-05 @ 17:50:42
URL: http://blogg.vk.se/catharina-alperud-umea
Postat av: Ida

Kändes det bra eller dåligt att du hade de diagnosen? Kanske var ett svar på en fråga som du skrev i texten att de liksom kopplades ihop om du förstår vad jag mera :)

2011-04-05 @ 18:36:23
URL: http://ipeterson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: