Ett halvår skadefri!

2011-04-26 @ 12:01:22

FY FAN VAD VI ÄR BRA!

 

 

Idag är det ett halvår sedan jag skadade mig sist.

Jag har på sätt och vis bävat inför den här dagen. Det känns så definitivt, det känns verkligen som att mitt liv med självskadorna är över. Missförstå mig rätt, jag är så glad över att mina ärr bleknar för var dag som går och jag är stolt över att jag klarat mig såhär långt, men förut så försvarade jag mitt självskadebeteende som om det vore mitt barn.

Varför? Jo, för att det hjälpte mig igenom svåra stunder. Utifrån ser självskadebeteende ut som ett problem, men för mig så var det en lösning. Jag skulle aldrig skada mig själv om det inte vore för att det är det bästa sättet för mig att hantera ångest.

När jag slog i botten för sex månader sedan och bestämde mig för att sluta skada mig så var jag otroligt rädd. Hur skulle jag nu hantera min ångest och mitt humör? Det har varit jobbigt, men samtidigt skönt att inte längre vara bunden av att behöva skada mig själv. Jag står kluven inför mitt självskadebeteende. Det har varit en tröst och hjälp, men också stjälpt.

När jag kom hem från psyket för ungefär fem månader sedan så bestämde jag mig för att göra det svårt för mitt självskademonster att vinna. Jag kastade alla rakblad för att jag skulle hinna tänka två gånger innan jag hittat något annat att skada mig med. Sedan berättade jag för alla att jag bestämt mig för att sluta med självskadorna för att få en hållhake på mig själv - oj vad jag skulle få skämmas om jag började skada mig igen efter att jag klargjort att jag inte ska pyssla med sådant mer.

Det mest avgörande till att jag lyckats hittills är Mary samt att jag fortfarande är skrämd efter min senaste självskada. Det fick mig att inse hur allvarligt läget var. Jag kan inte heller ha ett förhållande så länge jag sitter och kramar mina rakblad, det skulle inte fungera.

Ett trick som jag nämnde ovan var att göra mig av med skiten. Förut hade jag alltid kvar något rakblad "ifall att", men eftersom jag nu lagt av med det så slängde jag allt utom rakhyveln i duschen. När jag haft självskadeimpulser som jag inte har kunnat hantera så har jag faktiskt lyft luren och ringt mina terapeuter eller någon annan för att rida ut impulsen.

För att vara ärlig så saknar jag det fortfarande. Det var mitt sätt att kontrollera mina känslor och reglera min ångest. Det har varit en stor hjälp. Nu har jag fått söka nya vägar för att klara mig och allt känns så väldigt nytt. Varje dag är en seger, och ett halvår...

Det är helt otroligt.



xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: P-A

Bara att du har lyckas vara skadefri ett halvår, tummen upp. Ps. gulligt kort.

2011-04-26 @ 14:04:21
Postat av: Eriiza

Grattis till detta otroliga steg och vinst, precis som Mary är du otroligt stark som lyckats vända på ditt liv ! =)

2011-04-26 @ 15:42:07
URL: http://eriiza.webblogg.se/
Postat av: tw

du är verkligen duktig som lyckats komma så långt.

även jag la av med mitt självskadebeteende.

jag gjorde så att jag inte hade några grejer hemma att lägga om med då det är en enormt viktig del i min ritual när jag skär mig.



tyvär så tror jag att jag ramlat tillbaka i träsket nu efter 2 månader skadefri. personligt rekord.



jag tycker verkligen att du är monsterduktig som lyckats sluta :) keep on :)

2011-04-26 @ 17:36:13
URL: http://theweakness.bloggplatsen.se/
Postat av: Yasmine

Hej där!



Superstarkt av dig att klara dig så länge! Läser din blogg och känner igen mig starkt. Har själv diagnosen schizoaffektivt syndrom (fast depressiv), och lider av dissociativa symtom + självskadebeteende. Blev så glad då jag läste om hur din flickvän påverkat dig positivt, har också en flickvän sedan 8-9 månader tillbaks och hon har hjälpt mig supermycket!



Ni är så fina ihop!



Keep on fighting hjärta



2011-04-26 @ 19:52:16
URL: http://foddpanytt.blogspot.com
Postat av: Yolanda

Jag tycker att du är otroligt duktig! Det gäller att hålla ut, även när det är som svårast. Jag känner igen känslan att vara kluven till sitt självskadebeteende som du beskrev. Även jag har slutat skada mig själv sedan åtta månader tillbaka.



Kämpa vidare!

Kram //Yolanda

2011-04-26 @ 20:28:12
URL: http://bergochdalvanaa.wordpress.com
Postat av: bex

grattis :)



Har själv varit skadefri i snart två år och det är fortfarande en kamp men det är värt det :)

2011-04-26 @ 22:56:15
URL: http://bexxxie.blogg.se/
Postat av: Vinter

Hurra!

Jag hejjar på dig. Du är modig och superduktig!

2011-04-27 @ 08:00:12
URL: http://vinterrosa.blogspot.com
Postat av: Emma

åh Saari, du är så bra som kämpar! man blir glad och stark av att läsa din text! <3


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: