Waking up I see that everything is OK.

2010-11-10 @ 22:05:39

 

 

Waking up I see that everything is OK
The first time in my life and now it's so great
Slowing down I look around and I am so amazed
I think about the little things that make life great

I wouldn't change a thing about it

This is the best feeling

 





Jag är på god väg till att bli bättre. Det är många olika orsaker, men den här gången tror jag att det mest beror på Fluoxetin, vänner och Mary. Dessutom har jag valt att bli självskadefri, för min egen skull främst men också för andras skull. Det är inte bara mig jag skadar när jag skär mig eller liknande.

Det är komplicerat mer mitt boende, men jag har blivit vän med tanken på att jag måste flytta. Jag ska ha möte på måndag om varför soc ska hjälpa mig att hitta en lägenhet, varför jag inte kan göra det själv, och jag ska komma på argument. Ett argument jag har är att jag kommer ha utsluss från mitt boende och att jag behöver en lägenhet med gångavstånd dit eftersom jag inte kan åka buss när jag mår dåligt, och det är när jag mår dåligt som jag behöver stöd av mitt boende (eller föredetta boende, när jag väl flyttat ut). Men jag har inga betalningsanmärkningar så det är klart att de undrar varför de ska hjälpa mig. Det är svårt att hitta en lägenhet i närheten av boendet eftersom det ligger ganska centralt. Vi får helt enkelt se hur det blir på måndag.

Men imorgon har jag min första nattpermission på... 5 veckor? Ja, äntligen släpper de hem mig. Jag tänker be om permission fram till på måndag, för jag har så mycket att göra, många att träffa. Jag mår bra och jag behöver inte vara inlagd. Så är det, men eftersom jag skrämt alla omkring mig så vill de vara försiktiga, medan jag känner att LIVET VÄNTAR INTE. Det pågår för fullt utanför väggarna på den här avdelningen och jag vill vara en del av den.

Jag är duktigare på att säga till. På grund av orsaker jag inte vill nämna så blev jag rätt skärrad när jag kom tillbaka från min dejt, till en avdelning som är rätt kaotisk. Men jag har sagt till, för min första impuls när jag plötsligt får en ångest är ju att skada mig. Jag har gjort det i så många år, det sitter i ryggmärgen. Men jag ska bannemig inte ge mig, så jag sa till personalen så fort som det bara gick.

Jag har pratat med de på mitt boende och medan jag bor där i väntan på något annat så kommer jag ha självskadeimpulser och jag vill känna att vi kan prata om det utan att de skjutsar upp mig på akutpsyk. Jag försöker lära mig det här med att säga till själv när det räcker, men om jag behöver läggas in eller så får helt enkelt mina terapeuter och/eller min läkare bestämma. Visst, de på boendet måste ju också få säga ifrån men jag känner att det är annorlunda nu, jag har viljan, jag har glöden, jag har tagit upp kampen. Jag säger inte att jag aldrig kommer falla, men jag säger att jag tänker försöka på ett helt annat sätt än vad jag gjort förut. Jag tänker försöka helhjärtat.


xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: Josefin

Grattis till den nyfunna kärleken, ni är jättesöta ihop! :)



Det är så fruktansvärt svårt att bryta ett självskadebeteende (jag har själv inte lyckats göra det), men jag tror absolut det går om man är motiverad. Jag tror även att det är viktigt att man väljer att sluta för sin egen skull. Det är såklart bra att sluta självskada för att skona sin omgivning, men jag tror att man främst måste sluta för sin egen skulle om man vill vara självskadefri resten av livet..

2010-11-10 @ 23:06:24
URL: http://decodejosefin.wordpress.com/
Postat av: mary

jag tror på dej sötnos. kanske kommer du att falla men du kommer kunna ta dej upp lättare med det motivation du har nu. det är underbart att läsa.



kisses and misses

2010-11-11 @ 08:48:17
URL: http://janemary.blogg.se/
Postat av: Marille

blir så glad att läsa att du har glöden att ta tag i det hela.

håller tummarna för dig med boendet oxå

2010-11-11 @ 11:54:32
URL: http://mydreamwasalie.blogg.se/
Postat av: Mina

Jättekul att höra att du står fast vid till beslut. Och att du ber om hjälp när du känner att det blir svårt! =)



Men om du skulle trilla dit igen döm dig inte för hårt! Ta en paus, acceptera läget och försök igen! Det tar tid, som du säkert vet!

2010-11-11 @ 15:59:25
URL: http://minaskaflytta.blogg.se/
Postat av: Pipi

Kämparglöd! Underbart! :)

2010-11-11 @ 18:56:34
URL: http://plasticine.blogs.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: