Saker som man aldrig borde ta för givet.

2010-05-05 @ 13:13:33
Jag har nog sprungit genom hela skalan, från botten till toppen, upp och ner i branta trappor. Jag har känt att jag kunnat göra allting, men mer ofta har jag känt alla begränsningar resa sig runt mig. Jag antar att den enda tacksamheten jag har mot att jag slagit igenom botten så många gånger är att jag lärt mig uppskatta när jag mår bra.

Sist jag blev inlagd, när jag mådde hemskt dåligt, så pratade två poliser som satt med mig i ett undersökningsrum om hur tuff dag de hade haft. Klockan var ungefär 21.00, det var februari och vi satt i väntan på en läkare. Männen pratade med varandra med mig mellan sig.
- Fan alltså, nu är jag sjukt less. Jag satt och såg på vinter-OS halva natten, och så började jag jobba halv nio i morse. Nu vill jag bara gå HEM! gnällde den ena polisen.
Jag satt där och huttrade av ångest och kyla. De hade hämtat mig från en snödriva där jag satt i den kalla vinterkvällen med crocs på fötterna. Jag kunde knappt hålla käften, hur kunde han tala så framför mig, under de omständigheter som hade fört oss till väntrummet?

Saker som man aldrig ska ta för givet:
  • Att man vågar svara i telefonen när någon ringer.
  • Att orka diska.
  • Att kunna koncentrera sig tillräckligt för att se på TV/film eller läsa.
  • Att ha en mage som fungerar.
  • Att orka umgås med vänner.
  • Att våga träffa främmande människor.
  • Att känna att saker ändå är ganska okej.
  • Att orka duscha och sköta sin munhygien.
  • Att kunna gå och handla, gå på stan eller bara ta en promenad.
  • Att kunna stiga upp på morgonen.
  • Att kunna somna på kvällen.
  • Att ha en omgivning som bryr sig.
  • Att finna energin till att ta upp gitarren och plinka.
  • Att orka tänka - att orka prata.
  • Att kunna äta mat och känna smaken av den, att äta utan att må illa efteråt.
  • Att känna att det finns saker som faktiskt betyder någonting.
  • Att slippa ha ångest för en dag.
  • Att tycka att man ser ganska okej ut.
And the list goes on and on. Jag är tacksam för varje dag då jag upplever någonting i listan ovan. På sätt och vis är jag glad att jag fått det perspektivet, för livet blir så mycket mer värdefullt då.


xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: Nadja

Hej!



Gosh vad fin blogg :) Gillar den verklige :D



Hehe.. kolla in min Gaga blogg! :D

2010-05-05 @ 16:44:44
URL: http://gagaofficial.blogg.se/
Postat av: Nadja

Ja - Det trodde vi också! :D Men det har visat sig att hon var men på American Idol där och att det då visades i väldigt många TV rutor i USA. :) Om man lyssnar vääääldigt noga, så hör man en del engelskan, men precis som du sa är det franska också...konstigt nog. Kram :D

2010-05-05 @ 18:30:32
URL: http://gagaofficial.blogg.se/
Postat av: Anna

Ja.. det känns ju som att den här listan är tagen från mitt liv. Typ träffade direkt när jag läste den. Auch.

2010-05-05 @ 19:10:54
Postat av: Tessla

De flesta tar för givet att man klarar alla dessa saker, och att man ska göra ännu mer oftast. Så när man inte funkar normalt och inte klarar av vissa saker känner man sig ganska utanför och som att man är en konstig person ... i alla fall gör jag det.

2010-05-05 @ 20:19:08
URL: http://kitkatten.blogg.se/
Postat av: Saari

Anna: Oj. Vad... läskigt! Det känns i alla fall bra att inte vara ensam om det.



Tessla: Ja, absolut. Att fungera "normalt" innebär så mycket att när någonting rasar för en, så är det skandal. Det verkar som att vi människor har för stora krav på oss själva och på livet.



Och visst... man känner sig helt alienerad när man inte fixar plugg, jobb, vardagssysslor... Som sagt, kraven på livet är för stora och jakten på lyckan verkar vara det centrala.

2010-05-05 @ 20:37:36
URL: http://dissociativ.blogg.se/
Postat av: Insomnalia

Jag älskar listan fast den är hemsk, det är en sån där lista som många som mått dåligt bara nickar instämmande mot men som omgivningen verkligen borde läsa och begrunda.



Jag är iaf väldigt less på oförståelse, frågor och blickar som är ett stort frågetecken. Skulle jag brutit benet skulle ingen fråga "har du ont?" och förvänta sig ett "nej det känns toppen!" eller ett "kan du ställa dig upp, inte? Var inte fånig, det är bara ett brutet ben".

2010-05-06 @ 00:40:57
Postat av: Saari

Javisst, det vore mycket mer okomplicerat om man hade brutit någonting eller hade någon annan, mer självklar sjukdom. Då förstår människor direkt ens begränsningar och hur mycket man kan förvänta sig.



Jag vet inte hur många som blivit tvingade ut i arbetslivet trots att de mår dåligt psykiskt. Det är svårbedömt av psykiatrin och framför allt FK, men det minsta de kan göra är ju att lyssna på patienten!!!

2010-05-06 @ 11:23:19
URL: http://dissociativ.blogg.se/
Postat av: Jazzy

Ja, visst är det irriterande när folk inte alls förstår vad de egentligen har? Hur lätt de har det. De sakerna du tar upp i listan är verkligen såna saker som de allra flesta tar för givet, de tänker inte ens på det, men för oss som är sjuka i själen så är alla dessa saker en kamp, en kamp som tar krafter.

Kommer definitivt att läsa mer i din blogg! :)

2010-05-06 @ 13:37:35
URL: http://jazzyjazzy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: