Permission och medicinhöjning.

2010-06-02 @ 19:19:15

Seroquel, too good to be true?

 

Jag är hemma nu. Idag blev det för mycket och jag svor att om jag inte fick permission så skulle jag skriva ut mig. Jag har sovit bra, men det är en tuff miljö under alla vakna timmar. Jag har varit inlagd i två nätter och känner att det snarare har gått 20 nätter. Det har gått så lite tid men mitt huvud har snurrat fortare och fortare. Ingen ro, ingen rast.

 

Jag träffade mig läkare i ca 5 minuter idag, i korridoren. Jag bad om permission (som jag tjatat om med personalen hela dagen) och han tyckte att det var okej, han vet att avdelningen inte är ett bra ställe för mig. Jag behöver liksom inte förklara. Så sa han någonting om att jag äter 600mg Seroquel vilket inte stämmer, det är 400mg påminde jag. Så där, i korridoren, höjde han den till 600mg och jag sa ja, ja, ja - vad jag inte sa högt var att jag sväljer vilka tabletter som helst för att komma därifrån. Jag bad honom om depot-tabletter och det gick bra.

 

Anledningen till att jag vill ha depot-tabletter är för att jag blir FÖR trött på den medicinen. I början, när medicinen sattes in och jag fick välja mellan vanliga tabletter eller depot, så valde jag vanliga för att jag har svårt att sova. Under upptrappningen och ett par månader efteråt så blev jag som en klubbad säl efter ett par timmar, och en halvtimma efter intaget var det ingen idé att prata med någon människa eftersom jag inte orkade föra ett samtal och mest satt och torkade dreggel från mungiporna.


Jag är lite nervös för att ta Seroquel-dosen ikväll. Under insättningen höjde vi med 100mg åt gången, nu höjs den med 200mg och visserligen är det depot-tabletter, men jag är ändå rädd att jag blir för trött. Det är en hemsk känsla, att tappa kontrollen så fullständigt.

Medicinerad till underkastelse.

Jag vill inte ens veta varför han höjde Seroquelen.

Nu ska jag ta en cigarett (för att jag kan) och sedan ta en dusch, duscha bort sjukhuslukten och spraya lite parfym sedan. Har massor av Dawsons Creek och Sabrina Tonårshäxan att se, och jag känner att jag kunnat jaga bort alla dumma tankar nu. Min sköld mot det där som ingen annan människa skulle förstå är lite starkare, fast inte solid. Men tillräckligt.


xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: White lie

käkar faktiskt själv seroquel fast jag tar på kvällen för att slippa olika sömntabletter fast vården är bristande ibland man säger att man har svårt att sova och de höjer dosen har precis också fått 600mg medan de egentligen inte behövs till andra saker men om sömnen är dålig så höj...

Men vad är de egentligen för skillnad på depot och vanliga?

för jag käkar just nu vanliga och de knockar ur allt ur en..

Kram

2010-06-02 @ 20:58:59
URL: http://littlewhitelie.blogg.se/
Postat av: Jenny

Hej,

Jag har precis gått från 600 mg Seroquel till att trappa ner 50 mg i veckan, och är nu nere på 200 mg. Jag hoppas på att trappa bort den helt. Gick med dosen 600 mg i evigheter utan att det gjordes någonting eller att det utvärderades, helt insane! Först nu (efter TVÅ ÅR) så kom det på tal att jag kanske skulle sänka. Hoppas du inte måste stå kvar på den länge!



White lie: Jag tror Depot ligger och verkar längre i kroppen, eller typ...saktare. Borde kolla fass.se om du undrar. (Då jag är för lat.) Blev trött på de "vanliga" men har kunnat käka 600 mg /dag utan att bli det minsta trött (depot).



Stay strong, Saari! :)

2010-06-02 @ 21:04:06
Postat av: vnv

My Beloved Saari!

Vet inte vad jag skall säga. Allt låter fånigt.

Men jag gillar dig och tror på dig, Saari!

En dag & en timmei taget, vännen.....



Styrkekram

/vnv

2010-06-02 @ 22:15:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: