Dags för hårfärgning igen + sömlöshet.

2010-07-20 @ 19:31:57

 

 

 

Idag var mitt hår så morotsrött som det bara kan bli. Sol, vind och vatten tär otroligt på extremtoningar, har jag fått lära mig. Och just sol, vind och vatten är ju allt som semestern handlat om.

 

Så jag såg till att få hjälp att färga det, nu sitter jag och väntar på att det ska bli färdigt. Jag älskar färgen! Tar åt mig alla råd jag fått av Sandra, hon är så duktig på allt som har med hår och smink att göra.

 

Jag har haft en riktigt seg dag. Jag kunde inte sova inatt, somnade först vid 4 någon gång. Jag har varit så trött idag att jag inte kunnat prata ordentligt utan bara sluddrat. Det är INTE roligt.

 

Men nätterna är så speciella. Då mår jag båda bäst och sämst. Jag blir väldigt kreativ och har massor av saker som jag vill göra, jag kan inte lägga ifrån mig boken jag läser och när jag försöker slappna av så störs jag av mitt hjärta som slår alldeles för hårt. Ändå vet jag att jag behöver sova för att må bra, även om jag tänker att "jag tar allt det där imorgon, nu ska jag bara sova" så sliter sig tankarna och virvlar runt fritt i huvudet.

 

Kanske är det omställningen, ensamheten, tystnaden. Det är väldigt tyst, jämfört med hur det var i båten. Jag trodde att jag skulle stormtrivas med att komma hem, men det gör jag faktiskt inte. Inte än, i alla fall.

 

För jag hade både rätt och fel när jag bestämde mig för att kasta loss från bryggan i Järnäsklubb och därmed kasta loss från min ångest och ge mig ut på en skön semester - ångesten bryr sig inte om mina metaforer, den klampade in ändå. Men nu när jag är hemma så finns inte samma distraktionsmoment, jag snurrar runt bland mina lakan på nätterna, som om lakanen vore gjorda av ångest.

 

Tankarna på behandlingscenter och behandlingshem har dykt upp igen, funderingar på min framtid. Vad kommer att hända? Är jag redo att kämpa? Har jag den orken? Om inte, vad tusan ska jag göra av mig själv?

 

Om 1,5h ska jag skölja ur färgen. Jag ska försöka sluta grubbla och göra som mamma sa, arbeta lite på ytan istället för att förlora mig i djupet.

 

 

Såhär såg första färgningen ut.

 

 

 

xoxo Saari
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: