Jag gillar inte GIMP!

2010-01-15 @ 15:21:07

En lite glammigare version av den klassiska svarta kajaltåren... hehe.

 

Jag kommer inte överens med GIMP! Jag har inte photoshop på min nya dator och med mitt mobila bredband och det tunna utbudet på piratebay så är det omöjligt att ninja. Inte ens de enklaste sakerna går att fixa, jag blir galen.

 

Egentligen hade jag tänkt ha en smink tutorial (eller snarare bara visa hur det går till när jag sätter på fakeup) men det blir inget så länge jag måste kämpa med GIMP. Freeware i all ära, men NOTHING MAKES SENSE!

 

 

Färgerna suger, men oh well.

 

 

 

xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: Sofia

snajsigt!

2010-01-15 @ 16:55:44
URL: http://soFiasko.bloggagratis.se
Postat av: maria

jag fattar inget av det där.

2010-01-16 @ 19:39:53
Postat av: E. Riley Page

Photoshop in my <3

2010-01-16 @ 20:14:14
URL: http://cyanatra.blogg.se/
Postat av: Sabina

jättesnyggt :)

2010-01-16 @ 20:34:37
URL: http://missmalmberg.blogspot.com
Postat av: Albin

I find your lack of faith disturbing.



Alltså det bästa med GIMP är att det inte är som Photoshop. Det sämsta som finns är fria program som är byggda för att vara precis som ett ofritt program. Men det finns en bildmanipulator som heter krita som du kan prova också. Den är dock sämre än GIMP skulle jag säga.



P.S. Gimp är inte freeware; freeware är när programmen bara är gratis. Gimp är fri programvara (några säger "open source", men de är töntar), d.v.s. användaren har en massa fler rättigheter (rätt att studera programmet, modifiera det, sprida det etc), både i teorin och rent praktiskt (d.v.s. det är tvingande att skicka med källkod så att det faktiskt GÅR att modifiera programmet och så vidare).

2010-01-17 @ 11:20:55
URL: http://eval.nu/blog
Postat av: Åke

Som Albin säger är Gimp annorlunda än photoshop, men det är nog inte svårare att lära sig än PS för någon som inte har använt något bildredigeringsprogram tidigare. Personligen tycker jag numer att PS är svårt att hantera jämfört med Gimp.



Albin: "Open Source" är väl ett bredare begrepp som innefattar "Fri mjukvara".

2010-01-18 @ 12:39:44
URL: http://akeiexil.wordpress.com
Postat av: luckeboi

Gå in och rösta på någon av de tio finalisterna i veckans blogg nu. Vinnaren publiceras ikväll :)

2010-01-18 @ 13:35:05
URL: http://lifeoflucke.blogg.se/
Postat av: Albin

Nja, alltså definitionsmässigt är fri programvara (med den ännu mer tvetydiga titeln "free software" på engelska!) exakt samma sak som "open source" om man ser till vad Free Software Foundation respektive Open Source Initiative definierar det som. Men dels finns det en kronologisk aspekt -- "fri programvara" var först -- och dels har open source en mycket mer marknadsanpassad framtoning, som uppenbart lägger fokus på det praktiska i tillgång på kod, medan fri programvarurörelsen snarare pratar om det som en viktig rättighet (av olika skäl).



Enligt mina erfarenheter ser man också en viss skillnad mellan de olika rörelsernas anhängare -- open source-människorna är mycket oftare mer kompromissande i många frågor, och tenderar ofta att se det som en schysst tjänst från företagen om de släpper sina program fria.

2010-01-18 @ 22:37:30
URL: http://eval.nu/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: