Liten och osäker.

2010-04-22 @ 12:12:27

Little princess, so bright and pure and insecure...

 

Idag känner jag mig liten, som en rekvisita i mitt eget liv. När jag vaknade steg jag upp, men varför? Nu sitter jag här i soffan och har en hel dag framför mig, en hel dag där jag kan slängas upp och ner och till höger och vänster som en docka. Jag har ingen kontroll. Jag sitter bara och väntar på att bli blåslagen.

 

Det är som att jag vet att någonting hemskt komma att hända. Kanske är det för att gårdagskvällen var så jobbig - jag hade en panikångestattack, och ångesten satt kvar länge. Jag kunde inte andas och hjärtat slog hårt. Helt plötsligt mörkades framtiden och jag ställde frågan; Ska jag leva med det här i resten av mitt liv?

 

Sanningen är att jag inte vet hur jag ska bli frisk, därför vet jag inte heller om jag kommer att bli frisk. Om jag bara hade mindre ångest och mer energi så skulle min personlighet säkert kunna bryta igenom och jag skulle kunna göra alla de där sakerna jag vill göra. Men HUR?

 

75% av alla som har boderline personlighetsstörning tillfrisknar helt, vilket är en lugnande siffra, men det är inte BPS som är mitt enda problem. Bipoläriteten är kronisk, den kommer jag kanske behöva äta mediciner mot genom hela mitt liv om det vill sig illa. Och det värsta, det som jag absolut inte kan hantera - ångesten. När kroppen skriker "NU DÖR DU NU DÖR DU" och när man aldrig får ha en hel dag fri från ångest, då kan vem som helst tappa modet. Jag kan bara inte se en framtid utan ångest, för ångest är allt jag känner till. Så känns det just nu.

 

Jag vill saker, men är så begränsad. Så idag känner jag mig väldigt liten och som att jag inte alls har någon kontroll. Jag tillåter mig att känna så, för idag orkar jag inte ta upp kampen. Idag får vara som den blir, och nu när jag accepterat dagen som en ångestdag så känns det faktiskt bättre. Nu kan jag göra det bästa av situationen.

 

 

 

xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: Rebecka

Sv: Tack, verkligen! =)

2010-04-22 @ 15:01:27
URL: http://annorlundamenvanlig.blogg.se/
Postat av: Sanna

Har följt din blogg ett bra tag nu, med stort intresse =) Även om allt känns tungt så får jag känslan av att du trots allt har mycket självinsikt, och det är ett framsteg i kampen mot det jobbia!



Ville egentligen bara fråga om det är okej att lägger till dig i min länklista (bloggen är förvisso låst - men vill du läsa så är det bara att hojta ;) )



Kram Sanna

2010-04-22 @ 16:18:35
URL: http://raseriutbrott.blogspot.com
Postat av: Saari

Sanna: Vad kul att du gillar min blogg :) Det är tack vare skrivandet som jag fått lite självdistans, ältar jämt saker men det verkar vara vad som krävs för att jag ska komma till självinsikt.



Du får mer än gärna länka mig! Och jag hojtar nu, vill gärna läsa din blogg :D

2010-04-22 @ 16:35:43
URL: http://dissociativ.blogg.se/
Postat av: Johanna

härliga ord i din header.

2010-04-22 @ 18:33:42
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: Felicia

Nej, tänk possitiva tankar även om det är svårt,. kan inte tänka mig hur du har det.. men KÄMPA och ha hopp!



sv okej tackar så mkt,.. skickar ett litet mail senare då stort tack på förhand!

PÖSS

2010-04-22 @ 20:23:41
URL: http://fjaelkis.blogg.se/
Postat av: ♥ Tjelsi - så kan det gå när inte haspen är på ♥

söt tiara ^_^



sv Det har du absolut rätt i. Tack så mycket för dina snälla ord :)

2010-04-22 @ 21:56:09
URL: http://tjelsi.com
Postat av: Julia

Vilken av Lady Gagas oufits gillar du bäst? :D

http://juliahallman.blogg.se/2010/april/lady-gaga.html#comment

2010-04-22 @ 23:14:22
URL: http://juliahallman.blogg.se/
Postat av: Sanna

Jag är precis som dig, jag får också självinsikt med hjälp av skrivandet. Har aldrig varit bra på att prata om hur jag mår, det är mycket enklare att skriva, och gör man det så ser man plötsligt sina egna beteenden och kan till och med förstå varför man handlar som man gör ibland. Men det är inte bara insikt man får, distans till det hela är också något man får vilket får en att se på sina problem med lite mer "neutrala" ögon så att säga.



Vad kul att du vill läsa! Du kan antingen skicka ett mejl till mig, eller så skriver du din mejladress här, så ordnar jag så att du får läsa! (Mån måste logga in med ett google/blogger-konto).



Önskar dig en fin kväll och helg!

2010-04-23 @ 09:21:34
URL: http://raseriutbrott.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: