Painting pictures...

2009-10-18 @ 23:30:03
I helgen har jag haft roligt med en skvätt av allvar också. Har pratat en del med mamma och Maari om min läkare och hans frånvaro, och jag blev så lättad när de faktiskt var förbannade och tar det på lika stort allvar som jag gör.

Jag tänker anmäla min läkare. Det har gått så långt att det är grovt tjänstefel, det spelar ingen roll på vilket sätt han skulle försöka rättfärdiga sig själv - det håller inte.

Nu vet jag bara inte hur jag ska gå tillväga. Finns det någon där ute som anmält vårdpersonal? Jag googlade lite och kom fram till att det inte är så enkelt. Jag ska ringa hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd till en början och ställa frågor, och sedan försöka skriva ihop en anmälan.

Jag är inte sniken, jag är inte hämndlysten - men han har gjort fel och jag KRÄVER rättelse. För min skull, för att jag är värd att inte bli trampad på, för att det här inte ska upprepas, för att psykiatrin inte kan fungera på det viset att en patient måste vänta i 2,5 månad (and counting!) på att få tala med en läkare när man dessutom under tiden kvalificerat sig som akutfall med tvångsvård samt slutat ta en medicin mot läkares inrådan. Jag tycker att det är ett så allvarligt fel att det behöver anmälas.

Nåväl. Jag har inte låtit det hindra mig från att ha en trevlig helg. Igår och idag har jag umgåtts med min Maari och det är alltid kul. Hon berättade att hon anmält sig till en kurs på UmU (Samiska studier: Etnicitet och identitet, 7.5 hp) som lät intressant och som dessutom är på hyperlåg studietakt vilket vore som en skön mjukstart. Jag skulle vilja plugga, det är roligt att lära sig saker, speciellt när ämnet är smalt. Just nu är jag villig att göra allt för att mitt liv ska bli givande och värt att leva.

Jag är trött efter helgen och nu ska det bli skönt att vila huvudet lite. Känner mig pirrig i magen, som att jag vill attackera livet från alla håll och kanter, bara för det roliga i utmaningen.

Painting pictures that aren't so blue...
xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: Cora

låter bra! du är fantastisk och förtjänar att höra de som kommit så långt, står på dig, och själv kan säga att du har ett värde...

och sista strofen... är inte de från anastacia???

2009-10-19 @ 11:15:14
Postat av: Malin

Det hörs att du mår bra,, vilket glädjer mig enormt.



Tycker du har all rätt att anmäla din läkare!



Intressant det låter med samiska studier :)

2009-10-19 @ 14:43:05
URL: http://siscrazy.blogg.se/
Postat av: Maria

Det första man vänder sig till är patientnämnden, men varför inte ta kontakt med HSAN nu o se om du får respons! Lycka till!



Kul att du haft en bra helg.

2009-10-19 @ 15:53:03
URL: http://villsombaravarajag.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: