Ångestbearbetning.

2009-10-28 @ 23:10:52
Jag har skrivit en sida på novellen idag, och läst, och spelat gitarr. En väldigt kreativ dag - igen! Det är som att få nysa när man är nysnödig.

Ola kom hem till mig idag. Vi diskuterade allt möjligt, han fick känna lite på min gitarr och så drack vi te ur mina romanklassiker-koppar. Sedan blev vi lite allvarligare och pratade om hur jag ska tackla min panikångest. Vi gjorde en form av ett diagram över situationer där jag kan få panikångest. Jag rankade situationer som var allt från nästan inte jobbiga alls till sådant som gjort att jag fått fullt utslag av.

Längst ner skrev jag "Spela för Hera". Jag tycker att det inte är helt lätt, men jag känner mig ändå väldigt trygg här. Nästa steg var "Biblioteket", det är så kallat lustfyllt för mig men ändå krävande och 'farligt'. Sedan följde en rad steg för att avslutas med "Stå i kö". Jag fixar bara inte det. Sedan bestämde vi att jag ska utsätta mig regelbundet och inte med så långa mellanrum för det som inte är så hemskt i mitt huvud. Jag ska börja gå på bibblan, för att jag känner mig trygg där men att det ändå är i stan och innebär en exponering.

I slutet berättade jag att jag hade något att säga, något som jag inte kunde förfina. Jag sa att jag var besviken på honom och Ing-Marie, att de inte ställt upp på mig som de borde. Det har gått 3 månader och jag har inte sett röken av min läkare. Ola sa att han tycker att han ändå försökt och att han litar på min läkare när de bestämt tider då vi ska ses. Jag sa att jag förstod, men att det faktiskt gått en så lång tid att det är rent löjligt, MER än löjligt. Eftersom det faktiskt är otroligt angeläget att jag ska få träffa min läkare så tyckte jag att de skulle ha satt mer press på ÖL Thomas. Han är på behandlingscentret på onsdagar, men de kunde ju faktiskt försökt boka in mig på någon annan dag! "Thomas bryr sig om alla sina patienter", sa Ola. Jag sa att om han brydde sig det minsta om mig skulle han ha sett till att träffa mig.

Innan han gick gav jag honom min räkning från inläggningen. Jag sa att jag inte tänker betala mer än hälften, eftersom jag enbart var kvar för att Thomas inte hade tid att träffa mig för en utskrivning. Han tog med sig räkningen och sa att han skulle försöka fixa det.

Jag förstår inte varför jag ska behöva kämpa såhär hårt mot de som ska hjälpa mig kämpa mot allt annat.

Jag har ätit bra idag, mellanmål och allt. Good girl!

Malin Frimodig har spelat in en ny låt! Lyssna för bövelen, hon är helt amazing! http://www.malinfrimodig.se/ -> http://www.malinfrimodig.se/music/malinfrimodig-autumn_reflections.mp3
xoxo Saari
Kommentarer
Postat av: Malin

Låter som du ändå fick mycket gjort idag med Ola. Bra saker dessutom. Men förstår att du är besviken på han och din andra terapeut. Träffar du förresten henne nånting alls numera?

2009-10-29 @ 02:10:17
URL: http://pumlans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: